[103.2] Problems with picking family instances

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Mon Sep 17, 2012 10:16 am

Hi, I've just updated to the version 103.2 and half of my project stopped working again. The problem seems to have something to do with this major "picking" change in version 101, which also broke my project. But something has definitively changed in the version 103.2, because if exported with 103 - everything just works fine. So generally, it's not possible to pick family instances by UID's. I didn't post in the BUGS section, because right now I don't have time to dig deeper into the problem and I'm going to switch back to version 103.

I'm really frustrated. Does anyone knows what has changed in the version 103.2?
B
42
S
11
G
4
Posts: 505
Reputation: 7,267

Post » Mon Sep 17, 2012 12:33 pm

Did you read the list of breaking changes? The one which catches most people out is the way instances spawned or created in subevents is handled. There have not been any changes to how events like 'pick by UID' work at all.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Mon Sep 17, 2012 12:39 pm

Yes, I know about this change. It's weird, that the project works in 103, but not in 103.2 anymore.
B
42
S
11
G
4
Posts: 505
Reputation: 7,267

Post » Mon Sep 17, 2012 12:43 pm

That's odd, the only thing that changed between those releases is the handling of the 'On destroyed' trigger. Do you use that a lot?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Mon Sep 17, 2012 12:59 pm

Nope, I don't use it at all in this project.
B
42
S
11
G
4
Posts: 505
Reputation: 7,267

Post » Mon Sep 17, 2012 1:04 pm

I will try to recreate the problem with .capx
B
42
S
11
G
4
Posts: 505
Reputation: 7,267


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: KaMiZoTo and 17 guests