[139] containers wrong layer

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Aug 03, 2013 5:16 pm

Link to .capx file (required!):
https://dl.dropboxusercontent.com/u/666516/r139containersWrong.capx

Steps to reproduce:
1. Note the function moves the container spritecube to layer 1
2. Press play note spritecubes are seen
3. Change the function to move the spritecube to layer 0

Observed result:
Spritecubes are not seen
When they were seen they were moved to the wrong layer
Also note layer 1 has 0 parallax
Expected result:
The container object is on layer 2d, and the contained objects are moved to that layer at start of layout.(it would be nice if existing contained objects were left on the layer they already exist on, but ehh)
To deal with this the contained objects need to be moved to the correct layer, but they are moved to some other layer than specified.


Browsers affected:
Chrome: yes
Firefox: yes
Internet Explorer: dunno

Operating system & service pack:
764
Construct 2 version:
    r139
Image ImageImage
B
164
S
49
G
138
Posts: 7,953
Reputation: 91,872

Post » Mon Aug 05, 2013 5:45 pm

Closing as not a bug. Layer 0 is "layer2d", which is below the confusingly named "Layer 0" (actually layer 1), which is opaque. Creating objects beneath an opaque layer obviously means they can't be seen.
Scirra Founder
B
378
S
220
G
84
Posts: 23,863
Reputation: 188,019

Post » Mon Aug 05, 2013 5:52 pm

Oh wow, didn't even cross my mind using numbers rather than a string would revert to the index.

Sorry about that.
Image ImageImage
B
164
S
49
G
138
Posts: 7,953
Reputation: 91,872


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests