[144.2] Memory leak while using official pathfind

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Sep 21, 2013 7:53 am

Link to .capx file (required!):
Version 144.2
https://www.dropbox.com/s/sg3e5s4dqylumid/pathfindingbug_2.capx
version 142
https://www.dropbox.com/s/4pxs2mctt6yhpgo/pathfindingbug142_2.capx

Steps to reproduce:
1. Download the capx and debug it, go to profile section to check the "attack, enemies & HUD" group CPU usage.
2. start to walk with the character with arrows or WASD
3. keep moving, group will start to get very high cpu usage (will vary from 20 to 70%) and will freeze sometimes, FPS will start to drop after some time.
4. You can download the pathfindingbug142_2.capx to check the same events and condition saved in 142 version running smooth without any problem or freezes.
Observed result:
High cpu usage while walking with character, if you don't move, still the CPU usage is high and not correctly compared to 142 version for example. It seems that depending on the order in the conditions the game runs smoothly or with poor condition in the latest version but in previous version it doesn't matter.

Expected result:
Testing it in old versions like 142 (download the 142 version above) and olders it won't cause any freeze or have high CPU usages, this is a very basic event.

See image below:


Browsers affected:
Chrome: yes
Firefox:
Internet Explorer: yes

Operating system & service pack:
Win7 64bit
Construct 2 version:
    144.2
B
32
S
6
G
5
Posts: 437
Reputation: 6,119

Post » Sun Sep 22, 2013 5:47 am

Good one! He should fix it.
B
99
S
35
G
29
Posts: 3,139
Reputation: 28,421

Post » Tue Sep 24, 2013 3:18 pm

Can't reproduce in my dev copy of r145. Closing - let me know if you still have any issues with r145 when it's out.
Scirra Founder
B
402
S
238
G
89
Posts: 24,637
Reputation: 196,071

Post » Wed Sep 25, 2013 4:47 am

@Guif0DA An advice.

Maybe Ashley won't waste his time to notice this bug, You should use max speed 1 to every moving blocks so he can notice so easier.
B
99
S
35
G
29
Posts: 3,139
Reputation: 28,421

Post » Wed Sep 25, 2013 12:21 pm

Actually, r145 fixed itself.
B
99
S
35
G
29
Posts: 3,139
Reputation: 28,421

Post » Wed Sep 25, 2013 10:46 pm

[QUOTE=Joannesalfa] Actually, r145 fixed itself.[/QUOTE] that's good to know, actually I did not downloaded it yet but I will test it when I have time
B
32
S
6
G
5
Posts: 437
Reputation: 6,119

Post » Sat Sep 28, 2013 3:42 pm

Its seems to be working good now in 145 ;)
B
32
S
6
G
5
Posts: 437
Reputation: 6,119


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest