3 Questions

Get help using Construct 2

Post » Mon Jul 20, 2015 2:15 pm

Sorry for posting multiple threads about this, but I need to figure out how to do this.

1. How do i make savegames without the player having to press buttons. So far i have "On end of layout, save game to slot "mysave". But where do i use the load action?

2. I'm using the PhoneGap IAP plugin and is it suppose to work in regular preview mode? If it is then i did something wrong. Thanks!

3. This isn't really the place to ask this but i'm using Intel XDK and the emulate screen will not work. It says the message that i will be directed in 3 seconds and the screen just turns black. It does this in test mode too. Is there something i need to do before testing the game?
Last edited by firezombie444 on Thu Jul 23, 2015 10:12 pm, edited 2 times in total.
B
12
S
3
Posts: 129
Reputation: 1,131

Post » Mon Jul 20, 2015 4:50 pm

bump
B
12
S
3
Posts: 129
Reputation: 1,131

Post » Mon Jul 20, 2015 5:04 pm

Jeez. It's only been a couple of hours - have some patience.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
86
Posts: 5,414
Reputation: 59,512

Post » Mon Jul 20, 2015 5:30 pm

about the 3 questions, when i exported my game to cordova or html 5 games it work in Intel XDX emulator, can you change the phone device in the emulator and see if the screen still black ?
B
21
S
8
Posts: 86
Reputation: 1,671

Post » Mon Jul 20, 2015 6:48 pm

Yeah @androidpro i tried that, i think i'll just ask it in Intel XDX, it said something about having to change the file or something but i've tried it before and it worked. I uploaded it about 3 times, but it did the same thing each time. @zenox98 All i did was comment so it would be higher up, why is that bad?
B
12
S
3
Posts: 129
Reputation: 1,131

Post » Mon Jul 20, 2015 10:58 pm

What format are you saving your save game data in(file and data structural)?
https://www.ravenheart.ca/home
I don't check the forums much anymore, but I will receive an email for PMs.

"Someone once told me I bite off more than I can chew...

I told them I would rather choke on greatness than nibble on mediocrity."
B
22
S
6
G
1
Posts: 1,418
Reputation: 4,830

Post » Tue Jul 21, 2015 9:46 am

Less than 24 hours bumps on topics are not a correct way to act in these forums. That is bad in this way.
As zenox said, be patient and do some search on your own as well.
Also simply asking the same question over and over again is not the best way to get answers. If you did not get some in the original topic, perhaps you are just asking the wrong question.

1. You don't give enough informations. According to your other previous topics on the subject you were already answered on the subject, and still are asking the very same thing.
Either post a project with a detailed and precise explanation of what you are doing, what you expect the code to be doing and what you are actually experiencing.
As far as I can tell, using the "On end of layout" and "On start of layout" events should do the trick. If not, post the capx of your project so it can be reviewed, don't just create duplicate threads of the very same "question".

2. You should actually ask this question directly in the topic for this plugin.

3. This blog article contains links to tutorials on how to export using the actually supported method with Construct 2. Be sure to also implement and respect the performance and memory usage tips on your application.
In preview you should also be able to check for errors in your browser which will give directions and clues on what is going wrong.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
291
S
114
G
95
Posts: 7,293
Reputation: 70,144

Post » Tue Jul 21, 2015 9:05 pm

Okay, i'm sorry @zenox98 @Kyatric , i saw a couple people do it so i thought it was okay, i didn't read the forum guideline page until now. The question about savegames was answered, but i still didn't know where to put the load action but i ended up using a different way and it worked, and the IAP one i didn't ask before. Anyway about the questions, i figured out the first two. @gumshoe2029 , it's in zip format, i exported it from Construct 2 then i uploaded it to Intel XDX. I don't know if they changed something, but that's the way i normally do it and it always worked until now. I also asked in the Intel forums, nothing yet.
B
12
S
3
Posts: 129
Reputation: 1,131

Post » Wed Jul 22, 2015 8:16 pm

I don't think it is prudent to store raw savegame data in .zip. That means that your client has to unpack the file first before it can even use it.
Typically you want to store savegame files either in some kind of raw text format either in XML or JSON.

That said I don't work with IntelXKD and just use the raw HTML5 exporter with Construct.

I don't use save files because I have database behind our client. If I did, I would save it to a specific location on the host server and reference it by AJAX URL. Sadly, I know next to nothing about the server architecture that Intel XKD is using, so I can't really help you much there.
https://www.ravenheart.ca/home
I don't check the forums much anymore, but I will receive an email for PMs.

"Someone once told me I bite off more than I can chew...

I told them I would rather choke on greatness than nibble on mediocrity."
B
22
S
6
G
1
Posts: 1,418
Reputation: 4,830

Post » Thu Jul 23, 2015 11:02 pm

Okay well, @gumshoe2029 . @androidpro i actually ended up using WebStorage to store it. But anyway, i actually don't think it's a problem with Intel anymore, but here's what i found, i think it's the way i exported it. The project i did that did worked in the emulator had the following files: plugins, www, icon, intelxdk.config.additions, license.md, readme.md, screenshot, trafficjam33.xdk, trafficjam33.xdke. While the project that didn't work had many other files, which i don't know if it was because of the plugins i added or not but that might be the problem. I'm new to Intel XDK too, but thanks for the help! Also i doubt this has anything to do with it, but it was a caproj, not a capx file.
B
12
S
3
Posts: 129
Reputation: 1,131

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: KTML5 and 29 guests