8-Direction Set Maximum Speed Broken :(

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat May 10, 2014 7:52 pm

Problem Description
Hi all, when I was testing my recent project, I encountered something terrible :(. It has to do with the "Set Maximum Speed" event. My game has a super-speed power-up that if you pick it up and press the right mouse button, you go fast for a while but in the most recent version (r169), it is broken. It also ruined the crate movement too. I hope it is fixed next release :(.

Attach a Capx
At the end of this post.

Description of Capx
Tests the super-speed power-up for my game, The Nightmare Of Horror.

Steps to Reproduce Bug
  • Step 1: Pick up the super-speed power-up.
  • Step 2: Click with the right mouse button.
  • Step 3: Move around.

Observed Result
The player doesn't move faster (real game only).

Expected Result
The player must move faster when he uses the power-up (real game only).

Affected Browsers
    Chrome
    FireFox
    Internet Explorer

Operating System and Service Pack
Windows 7 Ultimate Service Pack 1

Construct 2 Version ID
Construct 2 Release 169 (32-bit)

EDIT: Added a video of how it looks like here.

https://www.youtube.com/watch?v=rcdRFz187aU
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by GearGames on Sun May 11, 2014 12:59 pm, edited 1 time in total.
B
28
S
5
G
5
Posts: 30
Reputation: 5,841

Post » Sun May 11, 2014 1:18 am

Tried it in FireFox 29.1, and Chrome 34, both work as expected. Even on export.
Not sure what your issue is here.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
296
S
119
G
96
Posts: 7,328
Reputation: 71,288

Post » Sun May 11, 2014 6:26 am

I tried it and it works perfectly.
B
159
S
27
G
17
Posts: 916
Reputation: 32,675

Post » Sun May 11, 2014 12:06 pm

iceangel wrote:I tried it and it works perfectly.

But for me, it's not :(

Also, if you play the real game, you will always get hurt in the last room (before boss) in the 3rd area.
B
28
S
5
G
5
Posts: 30
Reputation: 5,841

Post » Sun May 11, 2014 12:13 pm

Kyatric wrote:Tried it in FireFox 29.1, and Chrome 34, both work as expected. Even on export.
Not sure what your issue is here.

I will make a video of it soon :)
B
28
S
5
G
5
Posts: 30
Reputation: 5,841

Post » Sun May 11, 2014 1:00 pm

@Kyatric I added a link to the video in the first post :D!
B
28
S
5
G
5
Posts: 30
Reputation: 5,841

Post » Sun May 11, 2014 1:07 pm

I even fail to see the error in the video, to be honest. From the explanation you're giving, this is not a bug caused by C2, but by how you made stuff work.
I'm not home atm, but I'll check your capx tonight if it's not fixed by then.
B
35
S
9
G
3
Posts: 493
Reputation: 4,092

Post » Sun May 11, 2014 1:39 pm

I finally fixed it now with the "Set Object Timescale" events :D!
B
28
S
5
G
5
Posts: 30
Reputation: 5,841

Post » Mon May 12, 2014 4:10 pm

Closing as no evidence of a bug.
Scirra Founder
B
402
S
238
G
89
Posts: 24,628
Reputation: 196,023

Post » Mon May 12, 2014 8:03 pm

@Ashley I don't know what's supposed to be but that didn't happen in previous version. It was not the 8-Direction behavior but is how much stuff I made. That should be fixed in the next version.
B
28
S
5
G
5
Posts: 30
Reputation: 5,841


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest