9-patches create visual glitches in editor (no repro)

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Mon Jul 18, 2016 1:35 pm

Problem Description
When adding 9-patches in a layout, other sprites start disappearing. Restarting C2 fixes the issue, but in some instances the issue is observed after restarting. The game is not affected when pressing play, but it makes it hard to do level design if tiled backgrounds and sprites start to become invisible. Each layout in my game contains around 500-1000 sprites. The issue is observed using different sprites and 9-patches, so it is not a unique scenario. Sprites in the project use animation frames for variety in textures rather than being individual objects. The visual glitches first appeared when I added my first 9-patch in my project, so I am 100% it is them (also they appear in layouts when 9-patches are used). I tried to repro the issue in a new project but I couldn't.

Attach a Capx
This is an editor issue and I cant provide a .capx as my project is >150mb

Steps to Reproduce Bug
    Couldn't reproduce.

Observed Result
Other sprites and tiled background disappear, often affected by screen position and zoom inside the editor (moving the camera often makes them appear again)

Expected Result
Nothing disappears from the layout.

Operating System and Service Pack
Windows 8.1

Construct 2 Version ID
r227

Image
As seen above, the textures of the sprites disappear. The moment I delete the 9-patch in view (not seen in picture), they instantly re-appear.


Image
With 9-patch in view (ice on sign). Some sprites are not showing.

Image
Without 9-patch in view (shows all sprites)
B
4
S
1
Posts: 14
Reputation: 280

Post » Mon Aug 01, 2016 2:28 pm

Closing as there is nothing we can do to help without a .capx/steps to reproduce. Please see the bug report guidelines.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,371
Reputation: 193,762

Post » Wed Aug 03, 2016 9:36 am

@Ashley I understand. I tried to remove the content so I can narrow down the bug, but it looks like it does no longer show after I remove other layouts, which is strange. I cannot link in public the full project, is there an email I can send the .capx? I will include a repro list too. Thanks
B
4
S
1
Posts: 14
Reputation: 280

Post » Wed Aug 03, 2016 11:09 am

We don't normally accept full projects in bug reports as per the bug report guidelines. You should try to find a way to reproduce it in a new project.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,371
Reputation: 193,762

Post » Wed Aug 03, 2016 8:42 pm

Ashley wrote:We don't normally accept full projects in bug reports as per the bug report guidelines. You should try to find a way to reproduce it in a new project.


Seems fair. Anyhow, managed to find the issue, repro and narrow it down as much as possible. Made another thread about it, hope this helps: 9-patches-create-visual-glitches-repro-version-extra-bug_t180061
B
4
S
1
Posts: 14
Reputation: 280


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest