A question about text and global variables

Just started using Construct 2? Post your questions here

Post » Tue Jun 17, 2014 8:50 am

What is a capx? and how to use this Score.capx from Lordshiva1948?
B
4
Posts: 21
Reputation: 242

Post » Tue Jun 17, 2014 8:57 am

SadisticDentist wrote:What is a capx? and how to use this Score.capx from Lordshiva1948?


@SadisticDentist Seriously?

Okay, I suggest before you do anything... read the manual
Do the example games, don't just look at it or copy and paste. I want you to recreate it line by line.
tutorial one
tutorial two

All new folks say, but that isn't what I want to build. Understand that they cover the basics, and the basics is what you use to create any game. for example in the first one shows you how to use text and global variables i.e score

The example from lordshiva1948 requires latest stable release and a external plugin - so it isn't going to help you. Do the tuts I linked to, they have all the basics, and the answer to your question(s).
Roll up your sleeves and learn the tool (construct2) it is a fantastic program that rewards those who spend time learning how to use it.
You think you can do these things, but you can't, Nemo!
Just keep reading.
Just keep learning.
B
65
S
16
G
9
Posts: 1,429
Reputation: 12,708

Post » Tue Jun 17, 2014 11:36 am

OK, here is the capx. And just one question: can I change the order of the layouts in my game?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
4
Posts: 21
Reputation: 242

Post » Tue Jun 17, 2014 12:53 pm

SadisticDentist wrote:OK, here is the capx. And just one question: can I change the order of the layouts in my game?


Wow, you seriously need to follow my advice and do some practice with examples.
More resources would be to open your C2 click new and scroll down that huge list of "GOLD"

Your capx is a great 1st attempt, but you need to learn how to do things properly else you are going to pull your hair out later on.

To answer you question - Yes you can and I presume you mean change order as to what is your first layout then yes you can, click on project file in right top panel and change project property settings first layout to whatever you want to load first.

This is basic stuff, covered in the manual.

Good luck, happy learning...
You think you can do these things, but you can't, Nemo!
Just keep reading.
Just keep learning.
B
65
S
16
G
9
Posts: 1,429
Reputation: 12,708

Previous

Return to Beginner's Questions

Who is online

Users browsing this forum: Lordshiva1948 and 2 guests