Admob is not working anymore and crashes apps.

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Tue Feb 16, 2016 9:20 am

@Ashley can you please check whether the admob plugin and Plugin ID: com.cranberrygame.phonegap.plugin.ad.admob are still working because it always crashes my apps on startup and it happens when I import the "Plugin ID: com.cranberrygame.phonegap.plugin.ad.admob" on IntelXDK and when I remove this plugin to fix the app and to build it without the "Plugin ID: com.cranberrygame.phonegap.plugin.ad.admob", it crashes like the Plugin junkfiles are still in the project folder on the IntelXDK Projects. And just to fix this I have to re-export to cordova from Construct 2 again to have a clean folder and remake the Project in the IntelXDK with another project folder and not to add "Plugin ID: com.cranberrygame.phonegap.plugin.ad.admob" in the projects plugin. And no more Admob.

PS. I still haven't found a solution since December 2015 :-(

Ashley please update the Scirra Manual about this topic. Because it is more than a year old and not supported by IntelXDK anymore.
The Things you can create is only limited by your imagination. If you don't have the skills then use your motivation as a natural force to exceed all expectations. Chadori RebornXD
B
64
S
19
G
90
Posts: 1,119
Reputation: 59,667

Post » Tue Feb 16, 2016 10:49 am

https://www.scirra.com/tutorials/4848/how-to-get-admob-official-plugin-working-on-android-crosswalk => Most up to date tutorial explaining how to use the official Ad Mob plugin and export it out of XDK.

Since this tutorial, it seems the admob cordova plugin of cranberry games has been removed by Intel in there "featured" list.
Also this is actually completely out of the scope of Construct 2 and an issue with Cordova/Intel XDK itself.

This article explains how to add an admob plugin (and so where to find it.

At the time of writing this message the plugin registry contains a few admob plugins.
I would attempt using "cordova-plugin-admobpro" - "com.google.cordova.admob".

I haven't tested it, but it should do the work and is more up to date than cranberry's last plugin.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
289
S
112
G
94
Posts: 7,333
Reputation: 69,293

Post » Tue Feb 16, 2016 10:50 am

hi
yes he got reason ... admob make the app laggy very laggy and sometimes it crash
B
45
S
16
G
8
Posts: 792
Reputation: 8,306

Post » Tue Feb 16, 2016 10:58 am

Thanks @Kyatric ! You are a time saver XD .I wouldn't have found this link by myself. I will try it.
The Things you can create is only limited by your imagination. If you don't have the skills then use your motivation as a natural force to exceed all expectations. Chadori RebornXD
B
64
S
19
G
90
Posts: 1,119
Reputation: 59,667

Post » Tue Feb 16, 2016 11:50 am

Still though. I think Scirra Manual contents about Admob (https://www.scirra.com/manual/184/admob) should be updated with a working Plugin ID. Game Dev's might get confused about that unworking plugin id and as a result, people might think twice of using Construct 2 for android or even give up. Construct 2 team can fix big issues with no problem but please don't forget about the little things that makes this program amazing like the scirra manual.
The Things you can create is only limited by your imagination. If you don't have the skills then use your motivation as a natural force to exceed all expectations. Chadori RebornXD
B
64
S
19
G
90
Posts: 1,119
Reputation: 59,667

Post » Fri Feb 19, 2016 12:16 am

Hello,
I have a similar issue and I can't seem to fix it at all. There are no ads displaying on my test app (tested on a Nexus 5)

In construct 2 r204, I have it set up as:
On start of layout -> Admob -> preloadbanner
Admob -> on banner ad received -> Admob -> Show banner ad at position bottom center size Smart banner(auto,size, recommended)

I've also tried:
On start of layout -> Admob -> Show banner ad at position bottom center size Smart banner(auto,size, recommended)

I doubled checked to make sure that my admob Banner ID is correct with no spaces.

In Intel XDK 2893:
I'm using Crosswalk CLI 5.1.1 with "cordova-plugin-admobpro" plugin.
I've also tried using "cordova-plugin-admob" but I get an error.

Any help on this would be much appreciated.
B
5
S
1
Posts: 3
Reputation: 331

Post » Fri Feb 19, 2016 8:09 am

SpeedyNeedy wrote:In Intel XDK 2893:
I'm using Crosswalk CLI 5.1.1 with "cordova-plugin-admobpro" plugin.
I've also tried using "cordova-plugin-admob" but I get an error.

Any help on this would be much appreciated.

Try using this plugin: com.cranberrygame.phonegap.plugin.ad.admob
Since Google warned me about the old Cordova version, I updated my game a few days ago and it still works with this plugin.
B
135
S
33
G
17
Posts: 1,557
Reputation: 20,717

Post » Fri Feb 19, 2016 11:21 am

glerikud wrote:
SpeedyNeedy wrote:In Intel XDK 2893:
I'm using Crosswalk CLI 5.1.1 with "cordova-plugin-admobpro" plugin.
I've also tried using "cordova-plugin-admob" but I get an error.

Any help on this would be much appreciated.

Try using this plugin: com.cranberrygame.phonegap.plugin.ad.admob
Since Google warned me about the old Cordova version, I updated my game a few days ago and it still works with this plugin.


I used "com.cranberrygame.phonegap.plugin.ad.admob" but crashes app onstartup and leaves crash junk on Intel XDK Project Folder(in other words, Once I add the plugin even if I remove it, it will still crash the app) and to remove the crash, I have to remake the folder and Re-export from Construct 2 but still no admob.
The Things you can create is only limited by your imagination. If you don't have the skills then use your motivation as a natural force to exceed all expectations. Chadori RebornXD
B
64
S
19
G
90
Posts: 1,119
Reputation: 59,667

Post » Fri Feb 19, 2016 2:59 pm

chadorireborn wrote:I used "com.cranberrygame.phonegap.plugin.ad.admob" but crashes app onstartup and leaves crash junk on Intel XDK Project Folder(in other words, Once I add the plugin even if I remove it, it will still crash the app) and to remove the crash, I have to remake the folder and Re-export from Construct 2 but still no admob.

I don't know what causes the crash for you. It works fine for me.
B
135
S
33
G
17
Posts: 1,557
Reputation: 20,717

Post » Fri Feb 19, 2016 3:52 pm

glerikud wrote:
chadorireborn wrote:I used "com.cranberrygame.phonegap.plugin.ad.admob" but crashes app onstartup and leaves crash junk on Intel XDK Project Folder(in other words, Once I add the plugin even if I remove it, it will still crash the app) and to remove the crash, I have to remake the folder and Re-export from Construct 2 but still no admob.

I don't know what causes the crash for you. It works fine for me.


That's what I am trying to figure out. Can you please give me a screenshot of the event you used for Admob? There must be something in the event I am missing, maybe there is a possibility I wrote it wrong. Since I can't find the reason cranberrygame plugin wont work for me then I guess I'll try anything. XD
The Things you can create is only limited by your imagination. If you don't have the skills then use your motivation as a natural force to exceed all expectations. Chadori RebornXD
B
64
S
19
G
90
Posts: 1,119
Reputation: 59,667

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests