Animated gif Issues

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Thu Nov 13, 2014 4:10 am

Problem Description
When importing an animated gif only the first frame is imported.

Steps to Reproduce Bug
  • Import Animated Gif file

Observed Result
____ What happens? ____
Only one frame of the gif file is imported.

Expected Result
____ What do you expect to happen? ____ Import all the frames of the gif



Operating System and Service Pack
____ Your operating system and service pack ____ Win 8 64-bit

Construct 2 Version ID
____ Exact version ID of Construct 2 you're using ____r187
B
23
S
4
G
2
Posts: 364
Reputation: 2,392

Post » Thu Nov 13, 2014 4:26 am

You can't import an animated gif. You can only import separate image file or a sprite stip.
Image
B
75
S
23
G
3
Posts: 673
Reputation: 9,293

Post » Thu Nov 13, 2014 8:49 am

You can, however, drag and drop an animated gif onto the Layout and C2 will create all the individual frames in a single sprite instance for you.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
137
S
31
G
87
Posts: 5,541
Reputation: 60,426

Post » Thu Nov 13, 2014 11:34 am

Thank both of you guys. And thanks for the tip Zenox98 this was my first time attempting to import an animated .gif I just thought it would grab all the frames.

So this can be close as it not a bug just a feature not implemented.
B
23
S
4
G
2
Posts: 364
Reputation: 2,392

Post » Thu Nov 13, 2014 2:28 pm

Closing as not a bug, use what @zenox98 suggested. @PhoenixNightly please also always follow the bug report guidelines, a report like this should include the exact steps you followed (such as the particular part of the UI you are using to import the image) as well as attaching the .gif file you are trying to import. I'd also recommend not using gifs, they're an ancient lossy format from the mid 90s :P
Scirra Founder
B
402
S
238
G
89
Posts: 24,613
Reputation: 195,993

Post » Thu Nov 13, 2014 6:14 pm

@Ashley Yea was being lazy cause I created like 54 playing cards and the program I use doesn't mass export and just wanted test something real quick so it gave the exportation of .gif (which does suck. But it was just for testing purposes instead of quality and I noticed that I couldn't import it.
B
23
S
4
G
2
Posts: 364
Reputation: 2,392


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest