Animation Freezing

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sun Jan 25, 2015 6:13 am

Problem Description
____ Animation becomes frozen when a button changing animations is pushed fast ____

Attach a Capx
____
Graphics Glitch.capx
____

Description of Capx
____ The Capx is a basic capx of player idle, running and running while point gun up animations ____

Steps to Reproduce Bug
  • Run in either direction without tapping Up
  • Run in either direction while tapping Up fast

    Observed Result
    ____ Animation crawls to a near halt if the button is pressed fast enough even if the event actions are set on "Current Frame" ____

    Expected Result
    ____ Animation plays smoothly without slowing down ____

    Affected Browsers
    • Chrome: (YES)
    • FireFox: (YES)
    • Internet Explorer: (YES)

Operating System and Service Pack
____ Windows 7 Home Premium 64-bit, Service Pack 1 ____

Construct 2 Version ID
____ r195 (64-bit)____
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The moderators are corrupt and ban for no reason, especially that condescending neckbeard asshole Kyatric. The forums are filled with fanboys.
Banned User
B
22
S
7
G
1
Posts: 558
Reputation: 2,925

Post » Sun Jan 25, 2015 8:08 am

It's starting the frame over every time you hit the button, so when you push it quickly, the frame never manages to finish.
B
86
S
43
G
71
Posts: 601
Reputation: 43,619

Post » Sun Jan 25, 2015 10:07 am

@spacedoubt
It happens on either setting "Current Frame" and "From Beginning", do you know any fix for this? It seems kind of basic that something like this wouldn't happen on Construct 2 but it does.
The moderators are corrupt and ban for no reason, especially that condescending neckbeard asshole Kyatric. The forums are filled with fanboys.
Banned User
B
22
S
7
G
1
Posts: 558
Reputation: 2,925

Post » Sun Jan 25, 2015 10:21 am

@Nesteris You get what I'm saying? you have the frame speed set to 1/10 of a second. so if you push up faster than 1/10 of a second it plays that frame and doesn't make it to the next one before you push up again and it starts that frame again. It's not a bug. It's working like it should.

It's 4am here, so thinking of a fix is not going to happen right now. :lol:

Do you expect that people will be tapping up that quickly in your game? Otherwise, I wouldn't even be worried about it, personally.
B
86
S
43
G
71
Posts: 601
Reputation: 43,619

Post » Sun Jan 25, 2015 10:33 am

It's not a bug. @spacedoubt explained what the problem is. If you don't want the animation to start over again, remove the upper body of the sprite and apply it to a separate object.

Pin the upper body to the lower body and you shouldn't see any visually difference. You have to implement the code for the upper body too, obviously. It's a much better solution because they will be controlled individually, they won't affect each other.
B
11
S
2
Posts: 23
Reputation: 788

Post » Tue Jan 27, 2015 6:02 pm

I don't see any bug here, it looks like it's correctly switching between the animations when you press keyboard buttons.
Scirra Founder
B
395
S
231
G
88
Posts: 24,367
Reputation: 193,694


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest