Animation not finishing

Get help using Construct 2

Post » Wed Jan 09, 2013 7:12 am

Firstly, is this even where I post this? Apologies if not.

Secondly, I'm new to Construct 2 but am loving it so far, however I have a problem.

I made a "punch" animation for my sprite (this is a platforming style game), and have it set so left mouse click = punch animation start. I want the character to stop moving for the "punch" animation, so I made the PlayerBox (tied to the sprite) star ignoring input on animation "punch" playing, then wait .8 seconds and resume taking player input. This all works fine and dandy except, that, if I am moving while I hit "punch", the animation does not finish. It does about half of it then returns me to the "idle" animation until I do something (after the .8 expires.) Did I do something wrong? Is there a way better way to accomplish what I am trying to do?

Thanks


B
2
Posts: 2
Reputation: 279

Post » Wed Jan 09, 2013 11:43 am

Event 29 is tested and executed every tick when the "punch" animation is playing.

Hard to say for sure without the capx, but I'd try setting the start of ignoring platform user input in the left click button event (25) and put the "stop ignoring" in the On animation "punch" finished (event 26).

In logic, it would prevent any type of input of the player during the animation and wouldn't stack actions (that's pretty much what the "wait" action does as explained in this tutorial).

This solution may not suit you but in that case you would need to give more precisions about the control system you're wanting to do exactly to see what solutions may be applied.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,998
Reputation: 57,791

Post » Thu Jan 10, 2013 5:35 pm

Alright, I found a solution, thank you for you information!!
B
2
Posts: 2
Reputation: 279

Post » Mon Feb 25, 2013 2:56 pm

srry for necro post but I am using the same logic only for teleport action

Basically i have it set-up to on to hit portal start animation with wait time of 0.5 but player does not teleport even though I have it on ? Is the wait time causing it to fully stop ?
B
7
S
2
G
3
Posts: 58
Reputation: 2,284


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Rezzon71, tarek2 and 23 guests