Animations won't play. Help?

Just started using Construct 2? Post your questions here

Post » Sun Nov 15, 2015 8:20 am

So i am pretty new to Construct 2, i know how to animate its just i cant seem to have a death animation play when a sprite dies.
Here are screenshots of all my events. (Remove spaces between gyazo. and com and between https:// and gyazo.
https:// gyazo. com/99d2fd4b19a392e180788b76fb633eba
https:// gyazo. com/d7dd615e5f616767139a3c4cc40c9b24
https:// gyazo. com/bc533e511e02d7ef2bc7757675a23d48

The 2 main events for animating "Cowbad" (which is the sprite who's animation isn't working on death) are here.
https:// gyazo. com/def00113877aa58653c58307731f96a0
https:// gyazo. com/84cb5e2af06a0f44d9d818d9186d79ba

So what is happening is that when Cowbad's health reaches 0 or less it is supposed to play a 3 frame animation of him dying and such but when his health reaches 0 or less the animation just gets stuck on the first frame. If anyone could help me it would be very much appreciated.
Last edited by AstroFX on Sun Nov 15, 2015 7:49 pm, edited 2 times in total.
B
4
Posts: 11
Reputation: 222

Post » Sun Nov 15, 2015 8:41 am

Ok well apparently i cant post links, if you care about helping i can send you link through pm or email.
B
4
Posts: 11
Reputation: 222

Post » Sun Nov 15, 2015 8:55 am

*moved to a more appropriate section

@AstroFX
AstroFX wrote:Ok well apparently i cant post links, if you care about helping i can send you link through pm or email.

You can bypass the posting restriction by inserting a couple of spaces in the URL, i.e.

Code: Select all
w(SPACE>ww.(SPACE>mywebsite,com/maygame.capx
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
84
Posts: 5,374
Reputation: 58,430

Post » Sun Nov 15, 2015 7:49 pm

[quote="zenox98"]*moved to a more appropriate section
You can bypass the posting restriction by inserting a couple of spaces in the URL, i.e.

Thank you!
B
4
Posts: 11
Reputation: 222

Post » Sun Nov 15, 2015 8:11 pm

When the health gets to 0 or less then that event will be running every tick and it keeps restarting the animation. You should add a 'System: Trigger once' condition to that event so that it only runs one time.
B
55
S
29
G
19
Posts: 1,520
Reputation: 25,650

Post » Sun Nov 15, 2015 9:34 pm

ramones wrote:When the health gets to 0 or less then that event will be running every tick and it keeps restarting the animation. You should add a 'System: Trigger once' condition to that event so that it only runs one time.

I can't seem to find 'System: Trigger once'
B
4
Posts: 11
Reputation: 222

Post » Sun Nov 15, 2015 9:37 pm

AstroFX wrote:
ramones wrote:When the health gets to 0 or less then that event will be running every tick and it keeps restarting the animation. You should add a 'System: Trigger once' condition to that event so that it only runs one time.

I can't seem to find 'System: Trigger once'

Nvm but i put it as a condition and it doesnt work still it just plays a random animation
https:// gyazo. com/74a6fbf4cbe7a0152cc33338ab3a8387
B
4
Posts: 11
Reputation: 222

Post » Sun Nov 15, 2015 10:03 pm

Check your other events that change the animation to make sure they aren't running when the Cowbad is dead. Event 9 or 10 could be setting the animation back to default. You could add a condition there to check that health > 0.
B
55
S
29
G
19
Posts: 1,520
Reputation: 25,650

Post » Sun Nov 15, 2015 10:18 pm

You would probably get a much quicker, and more thorough response if you posted your .capx on here for us to check directly.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
84
Posts: 5,374
Reputation: 58,430

Post » Sun Nov 15, 2015 10:32 pm

ramones wrote:Check your other events that change the animation to make sure they aren't running when the Cowbad is dead. Event 9 or 10 could be setting the animation back to default. You could add a condition there to check that health > 0.


Thanks alot! I got it, i just put a Health is greater or equals to 1 as another condition for event 9 and 10 and it worked! Once again thanks!
B
4
Posts: 11
Reputation: 222

Next

Return to Beginner's Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests