Antivirus alert

For questions about using Classic.

Post » Wed Feb 22, 2012 5:17 pm

Hello,

Long time I used CC and I never had alert from antivirus when I ran my game (in CC -> Temp2.exe). Past few days I still have problems like this: Make game -> Want to test -> Alert from anitvirus about run game in sandbox. When I save my game as exe I have the same problem and same alert (tested it on 2 difference pc with the same antivirus).

I use Avast (with new layout). Win 7 and CC 1.02

Ok, I can turn off sandbox function in Avast (on my PC), but what be with people who want play my game?
B
3
Posts: 6
Reputation: 287

Post » Wed Feb 22, 2012 5:28 pm

[QUOTE=JaLyzka] Hello,

Long time I used CC and I never had alert from antivirus when I ran my game (in CC -> Temp2.exe). Past few days I still have problems like this: Make game -> Want to test -> Alert from anitvirus about run game in sandbox. When I save my game as exe I have the same problem and same alert (tested it on 2 difference pc with the same antivirus).

I use Avast (with new layout). Win 7 and CC 1.02

Ok, I can turn off sandbox function in Avast (on my PC), but what be with people who want play my game?[/QUOTE]



Probably help if you provide full details of the alert?
Have you updated your DirectX files after installing Construct?

I use Avast, only ever seen 1 Alert and that was because I tried to manually update DirectX instead of using the Microsoft update method.
chrisbrobs2012-02-22 17:32:40
B
19
S
6
G
7
Posts: 1,204
Reputation: 7,296

Post » Wed Feb 22, 2012 5:54 pm

Nope. I dont update DirectX. Alerts gone when I disable all python files when export game to exe file. But what if I must use python files (in future)?

Alert is about run application in sandbox (Avast function for safe system)JaLyzka2012-02-22 17:55:28
B
3
Posts: 6
Reputation: 287

Post » Sun Feb 26, 2012 5:27 pm

I install new Avast version and CC on my old laptop (Win Vista) and I don't had sandbox alert. But when I ran exe exported (from laptop CC) on my PC I had alert again. Again when I exported exe from CC on PC and ran on PC and exported from laptop and ran on PC.

http://imageshack.us/photo/my-images/820/alerts.png/

I had this alert when I want to test my game (ran exe directly in CC), but I add this (Temp2.exe) to ignore list in my avast.

http://imageshack.us/photo/my-images/521/alertsetting.png/

Edit: my exe game don't have function like: open/save file etc, so it doesnt need access for admin etc.JaLyzka2012-02-26 17:32:49
B
3
Posts: 6
Reputation: 287

Post » Sun Feb 26, 2012 9:21 pm

[QUOTE=JaLyzka] Nope. I dont update DirectX.
---------------------------------------------------
Are your DirectX files uptodate?

Can you provide a translation for the error(in English)

chrisbrobs2012-02-26 21:22:05
B
19
S
6
G
7
Posts: 1,204
Reputation: 7,296

Post » Sun Feb 26, 2012 9:55 pm

http://imageshack.us/photo/my-images/41/alertz.png/
http://imageshack.us/photo/my-images/20/alertsettings.png/

[QUOTE-chrisbrobs]Are your DirectX files uptodate?[/QUOTE]
I really don't know. But I don't install others games/programms that they need/want to update DX. I have DX 11.
B
3
Posts: 6
Reputation: 287

Post » Sun Feb 26, 2012 11:02 pm

Dx9 is required for CC to run, so obviously its installed, otherwise the program wouldn't run.
I too have Avast installed, and the sandbox feature kicks in from time to time. It has nothing to do with the antivirus. The sandbox is there for programs you aren't sure about.
Image Image
B
161
S
48
G
89
Posts: 7,347
Reputation: 66,249

Post » Mon Feb 27, 2012 3:15 am

[QUOTE=newt] Dx9 is required for CC to run, so obviously its installed, otherwise the program wouldn't run.
I too have Avast installed, and the sandbox feature kicks in from time to time. It has nothing to do with the antivirus. The sandbox is there for programs you aren't sure about.[/QUOTE]

----------------------------------------------------

"Windows XP users who keep their machines up to date should all have DirectX 9.0c installed and likewise Vista uses will have DirectX 10 and Windows 7 users DirectX 11. However the D3DX dlls (and sometimes others like XAudio) get updated every few months (when a new SDK is released) and so many users get errors about missing d3dx9_xx.dll.......

.Dont mix Beta DLLs with their correspondingly named non-beta DLLs, Microsoft warned. The Direct3D 11 Technical Preview in the November 2008 DirectX SDK provides a dxgi_beta.dll that is different from the dxgi.dll included in Windows Vista. Developers should not use interfaces from one of these DLLs with the other as it may cause issues that are difficult to track down. The recommendation is that if you are using a beta DLL, dont link to the correspondingly named non-beta DLL.


Iv'e seen quite a few articles regarding errors caused by the above.

Better to eliminate it from the list ? its free.

B
19
S
6
G
7
Posts: 1,204
Reputation: 7,296

Post » Mon Feb 27, 2012 11:19 am

I got the same issues installing construct. Avira popped up a warning when it was installing but I ignored it. I think this is a false. The exe file did not throw a warning when I downloaded it only when I ran it and it started installing. Usually if the exe has a virus it will pop up on the spot rather than allowing the exe to run before warning you.

Just tell it to ignore or add it as an exception or whatever avast calls for to permanently ignore it as a threat since it is not really a threat.
B
4
S
1
Posts: 13
Reputation: 476

Post » Mon Feb 27, 2012 11:38 am

But if I have DX11 (as required for Windows 7) CC should not install old version. And why You think alert is caused by DirectX files?

[QUOTE=newt] Dx9 is required for CC to run, so obviously its installed, otherwise the program wouldn't run.
I too have Avast installed, and the sandbox feature kicks in from time to time. It has nothing to do with the antivirus. The sandbox is there for programs you aren't sure about.[/QUOTE]

I'm sure about MY GAME, but my PLAYERS (maby) not. That's the point. If alert shows only on my PC I will ignore it, but I tested it on 3 difference PC/notebooks.

When I enable/disable some python files [when exporting to exe] for few exe avast show alert. And that is not caused by one exe (example my game). I try it on examples from CC and still had alert.

I will just warn about fake alarms (caused) by avast in description of my game.JaLyzka2012-02-27 11:44:27
B
3
Posts: 6
Reputation: 287

Next

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests