Antivirus alert

For questions about using Classic.

Post » Mon Feb 27, 2012 11:38 am

But if I have DX11 (as required for Windows 7) CC should not install old version. And why You think alert is caused by DirectX files?

[QUOTE=newt] Dx9 is required for CC to run, so obviously its installed, otherwise the program wouldn't run.
I too have Avast installed, and the sandbox feature kicks in from time to time. It has nothing to do with the antivirus. The sandbox is there for programs you aren't sure about.[/QUOTE]

I'm sure about MY GAME, but my PLAYERS (maby) not. That's the point. If alert shows only on my PC I will ignore it, but I tested it on 3 difference PC/notebooks.

When I enable/disable some python files [when exporting to exe] for few exe avast show alert. And that is not caused by one exe (example my game). I try it on examples from CC and still had alert.

I will just warn about fake alarms (caused) by avast in description of my game.JaLyzka2012-02-27 11:44:27
B
3
Posts: 6
Reputation: 287

Post » Mon Feb 27, 2012 11:40 am

I see I didn't understand that your game was also causing it. In that case I have no idea.
B
4
S
1
Posts: 13
Reputation: 476

Post » Mon Feb 27, 2012 5:00 pm

[QUOTE=JaLyzka] But if I have DX11 (as required for Windows 7) CC should not install old version. And why You think alert is caused by DirectX files?[/QUOTE]

Did you read the post below?

LINK
-------------------------------------------------------------

I'm sure about MY GAME, but my PLAYERS (maby) not. That's the point. If alert shows only on my PC I will ignore it, but I tested it on 3 difference PC/notebooks.

When I enable/disable some python files [when exporting to exe] for few exe avast show alert. And that is not caused by one exe (example my game). I try it on examples from CC and still had alert.

I will just warn about fake alarms (caused) by avast in description of my game.

Are you aware that the PLAYERS machines also have to have the correct set of DXfiles installed in order to play your games, they are not automatically created in the games that you distribute.

-------------------------------------------------

I also managed to find an old Post that might be connected (below)-

"Naing Linn wrote@

When I run games created with construct classic I am meeting a problem of " KEY LOGGER "error message from Kaspersky antivirus software .Another problem is that I cannot use all keys of keyboard.
May I request Scirra to solve the problems in the next version of construct software.


You might need to update your DirectX files (from Microsoft's site)
I think your missing d3d8.dll ? (not 100% sure about the exact name)
"This false positive is triggered by a dll. hook watching for keyboard and mouse imput in windows"
I could be wrong...but you could Google to check!"

---------------------------------------------

JUST TRY THE DXUPDATE...Even though you have version 11 installed you could be missing a couple of small fixes released in 2008.

I am going to bed now because i have an headache.

chrisbrobs2012-02-27 17:03:09
B
19
S
6
G
7
Posts: 1,203
Reputation: 7,294

Post » Mon Feb 27, 2012 9:29 pm

Now I had bluescreen when I ran my exe game : )
B
3
Posts: 6
Reputation: 287

Previous

Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest