Any chance of a new version before the IGF?

New releases and general discussions.

Post » Thu Oct 15, 2009 3:01 pm

I really need the audio crash bug fixed. I'm sending my game to the IGF and as it is, the player can barely get past the first battle before it crashes.

I've resorted to trying to make a secondary app that runs in the background that plays the audio so if the audio crashes, it doesn't take down the game with it. The only problem with that is it when it crashes it leaves an error message that has to be closed before it will actually close the program, even with kill process, so if it crashes, they have to manually close the audioapp before it can restart.

Although I suppose I could simply run a ton of them and have them close a bunch of error messages upon quitting...
Moderator
B
87
S
32
G
33
Posts: 3,005
Reputation: 27,397

Post » Thu Oct 15, 2009 4:32 pm

When's the IGF deadline?
B
107
S
40
G
10
Posts: 456
Reputation: 13,202

Post » Thu Oct 15, 2009 4:47 pm

November 1st, but I also want to submit it to the indie game challenge, which is October 31st, and they apparently require submissions by mail, so I would need to send it at the latest about the 29th.
Moderator
B
87
S
32
G
33
Posts: 3,005
Reputation: 27,397

Post » Thu Oct 15, 2009 5:25 pm

Wish I knew that before :S

Good luck with the IGF, and have faith: A new version could be just around the corner! :D
B
107
S
40
G
10
Posts: 456
Reputation: 13,202

Post » Thu Oct 15, 2009 5:46 pm

Do you mean bug 2863906? I'll see if I can get a hotfix for it at least.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Post » Thu Oct 15, 2009 5:59 pm

I'm afraid I can't find the files you say you emailed me in the bug report (this is why I ask all possible files are attached or uploaded to permanent storage). Not sure why I can't find them - might've been junked or auto deleted or something :(

If you re-send them or (preferably) upload/attach them then I can have a look at a quick update.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Post » Thu Oct 15, 2009 6:28 pm

[quote="Ashley":mas91kpm]Do you mean bug 2863906? I'll see if I can get a hotfix for it at least.[/quote:mas91kpm]

Yep, that's the one. Thanks! PM'ing the links to the files.
Moderator
B
87
S
32
G
33
Posts: 3,005
Reputation: 27,397

Post » Thu Oct 15, 2009 9:50 pm

Fixed! Took a couple of hours to work it out, but it was a good catch - thanks for finding it. There was a fairly subtle multithreading issue which was a bit of a headache, but it affected all loaded sounds of any format, so pretty important to fix!

Attached is the runtime version of XAudio2.csx. Paste it over your Plugins\Runtime copy and it should be fixed. (the edittime plugin has not changed)
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Post » Thu Oct 15, 2009 10:48 pm

this is the kind of support that impresses me. kudos!
B
2
S
2
G
5
Posts: 293
Reputation: 2,236

Post » Thu Oct 15, 2009 10:50 pm

DUUUUUUUUUUUUUUUUUUUDE THANK YOU IT WORKS HAPPINESS JUBILATION ETC

/caps

It hasn't been mentioned enough lately. You guys rock! :D
Moderator
B
87
S
32
G
33
Posts: 3,005
Reputation: 27,397

Next

Return to Construct Classic Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests