Any Success with Music

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sat Nov 12, 2011 10:30 pm

Hi All,

Is it me or are any other members having trouble with playing background music in games.

I am using the latest Chrome HTML5 Browser and latest C2 with XP.

The background music starts ok in the first level, but never stops when I require it to on the second level, all music is superimposed at each level making nasty conglomeration of noise.

FIRST LEVEL: SYSTEM START|ON START OF LAYOUT|AUDIO PLAY "level_01" "looping"

SECOND LEVEL: SYSTEM START|ON START OF LAYOUT|AUDIO STOP "level_01" ""
                                             |AUDIO PLAY "level_02" "looping"

Check it out at: http://www.hotkey.net.au/~foremost/index.html

Any Idea's ??.
B
4
S
1
G
2
Posts: 45
Reputation: 1,365

Post » Tue Nov 15, 2011 7:42 am

I take it that I am the only one who is having problems with Music
in a game run from a server @@@.
B
4
S
1
G
2
Posts: 45
Reputation: 1,365

Post » Tue Nov 15, 2011 12:42 pm

How about sharing your .capx file?

Music doesn't stop when you change layout - you have to use the Stop action to make it stop when changing layout.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,600

Post » Tue Nov 15, 2011 10:20 pm

Hi Ashley,

I have used stop:

FIRST LEVEL: SYSTEM START|ON START OF LAYOUT|AUDIO PLAY "level_01" "looping"

SECOND LEVEL: SYSTEM START|ON START OF LAYOUT|AUDIO STOP "level_01" ""
                                             |AUDIO PLAY "level_02" "looping"

Check it out at: http://www.hotkey.net.au/~foremost/index.html

If you run my game to the second level you will hear the problem.

Nothing appears to stop the music once started.

I would prefer it if I didn't share the .capx on this one.

many Thanks
B
4
S
1
G
2
Posts: 45
Reputation: 1,365

Post » Tue Nov 15, 2011 10:46 pm

I think you should put the stop action at the end of your layout (before the action goto layout 2) instead of in the beginning of the next layout.

Also without the capx, it's only guessing.
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 7,000
Reputation: 57,795

Post » Wed Nov 16, 2011 5:50 am

Thanks Kyatric I always respect your advice.

Still could not get the Music to stop, not know how. I am also testing
Game Maker HTML5, and have no problem with the Audio at all on the same game version for GM. "I like Construct better though".

Audio is a no Brainer to place in your game. Instead of pulling my hair out any more I am looping the same music through the whole game until the problem is fixed.

Cheers
B
4
S
1
G
2
Posts: 45
Reputation: 1,365


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 16 guests