anyone, what's up with the python?

New releases and general discussions.

Post » Fri May 01, 2009 7:39 pm

[quote="Ashley in another thread":2bfrbx3m] Davo can say for sure, but I think he said he'd fixed some of the problems with Python in the next build.[/quote:2bfrbx3m]


Just curious about the status of the python stuff in general
especially any changes planned for the .99 build

in particular:
making it so you don't have to have the extra python file with your exe

whatever it is that makes everyone say "python is broken right now"

and also the object picking issue






wondering what the priority and/or progress is on those
Spriter Dev
B
87
S
21
G
12
Posts: 3,240
Reputation: 16,461

Post » Sun May 24, 2009 7:00 am

Hmm, not sure, heh
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Sun May 24, 2009 9:16 am

Old thread..?
B
3
S
2
G
5
Posts: 1,777
Reputation: 5,529

Post » Sun May 24, 2009 10:09 am

I guess it is. I must be a spambot or something.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Sun May 24, 2009 11:00 am

Were you by any chance trying to become the last person to post in every forum?

Tsk tsk :P.
B
3
S
2
G
5
Posts: 1,777
Reputation: 5,529

Post » Sun May 24, 2009 11:51 am

No.







Yes.

Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Mon May 25, 2009 2:26 pm

Untill now I have been a very unhappy Construct Python script coder. But now :-D

Apparently some Issues have been fixed. Now code like the following actually works:
[code:3ak5k145]
for spr in Sprite:
spr.X += 1
[/code:3ak5k145]

This is enough for me to do most of the stuff I want to.

Now I am missing an option to use python as actions without the System:Run
And an option to use Python scripts for picking objects in the event/condition part of the events
Basicly an option to pick and unpick objects and access the collection of all picked objects.

Will we see some better python integration in the future?

Cheers
Andrei
B
4
G
3
Posts: 46
Reputation: 992

Post » Mon May 25, 2009 2:54 pm

Did you try right clicking and 'insert script' ?
B
3
S
2
G
5
Posts: 1,777
Reputation: 5,529

Post » Mon May 25, 2009 5:42 pm

I am using the right click insert script. And it works...

What I am asking is to insert a Python Condition or a Python Action... a slight difference.

Also... it seems that the new version requires python 2.6 and not 2.5. The installer installs 2.5 and the "insert event warning popup says 2.5 as well"
B
4
G
3
Posts: 46
Reputation: 992

Post » Tue May 26, 2009 12:16 am

What do you mean? You can run object actions/use object conditions already.
B
3
S
2
G
5
Posts: 1,777
Reputation: 5,529

Next

Return to Construct Classic Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests