APK only shows a white screen

Get help using Construct 2

Post » Sat Mar 01, 2014 10:23 am

Hi guys,

I'm quite new to Construct, so I was hoping some of you could help me out. I've run into a seemingly strange issue. I'm trying to test out my game on my Nexus 4, but for some reason when I open the APK (built in Intel XDK), I just get a white screen.

I've tried both with Splashscreen=yes and no in the Build settings, but the result is still the same. My first layout has a white background and a sprite that fades in. Nothing too fancy, and this whole things works just fine when exported to desktop and testing in the browser on the phone using preview on LAN.

I am however loading web fonts in this first layout. Could that have anything to do with it?
B
14
S
3
Posts: 123
Reputation: 1,571

Post » Sat Mar 01, 2014 10:38 am

I might add that I deleted the files in the Files -> Icons folder in the hopes of reducing the size of the file.
B
14
S
3
Posts: 123
Reputation: 1,571

Post » Sat Mar 01, 2014 11:08 am

Are you running the latest version of the XDK? I only ask because I had the same problem with the previous version and the new one fixed it. Having said that, deleting assets that some of the code is going to refer to is not going to end well....
I only occasionally visit - I'm learning C# for Unity, but c2 is still a respectable game engine imo....
B
73
S
19
G
66
Posts: 2,198
Reputation: 42,188

Post » Sat Mar 01, 2014 12:48 pm

Thanks for the reply. I'm using the latest XDK, and I also tried to import the images I deleted, but to no avail.
Is there no way to copy or export objects, layouts etc to another project, or would I have to recreate everything in a new project to try to find the root cause?
B
14
S
3
Posts: 123
Reputation: 1,571

Post » Sat Mar 01, 2014 2:20 pm

Interestingly it seems that whatever I export will be displayed the same way after building in Intel XDK. I swear I was able to build and open something before I updated. Maybe there is some kind of device specific issue. How annoying. Deleting all the cached data from Settings - Storage did not help, neither did uninstalling and installing the app again. Has no one else experienced any issues with the latest XDK?
B
14
S
3
Posts: 123
Reputation: 1,571

Post » Mon Mar 03, 2014 9:33 pm

Yeap now i've got the same white screen problem with my project working cool with the previous versions, i'll search this more...
B
34
S
11
G
3
Posts: 97
Reputation: 3,453

Post » Mon Mar 03, 2014 9:37 pm

You need to export to the www folder, as firebelly pointed out in the How to export to Android tutorial.
B
14
S
3
Posts: 123
Reputation: 1,571

Post » Mon Mar 03, 2014 9:44 pm

@oceldot - so what are the steps to fix? You might as well post the steps here so the solution is in more than one place.
B
33
S
7
G
8
Posts: 312
Reputation: 8,528

Post » Mon Mar 03, 2014 9:47 pm

small things make a difference, thanks :)
B
34
S
11
G
3
Posts: 97
Reputation: 3,453

Post » Mon Mar 03, 2014 9:49 pm

Manley23 wrote:@oceldot - so what are the steps to fix? You might as well post the steps here so the solution is in more than one place.


Sorry, not really much more to add. During export from Construct, you only need to make sure you export to the folder named www after Intel XDK has generated its files during project creation.
B
14
S
3
Posts: 123
Reputation: 1,571

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: ivanski1983, marcoscodas and 12 guests