APPMOBI NO SOUND

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Thu Nov 15, 2012 12:40 am

THIS IS RIDICULOUSNESS!

I payed $150 for an application to start developing iPhone games then shortly afterwards I notice that it is difficult to get iphone games to have sounds that work with phonegap! Then I accept this lost even though I have been using phonegap for years and have come to like it and move on to appmobi. Then you can all can guess it I also can not get sound to work on appmobi when using app on the ios device....

WTF did I pay $158 for? What is a game with no sound? Even a game on Atari has sounds... This is crazy... Does anyone have any advice?       HappyJackie2012-11-15 00:48:47
B
6
S
1
G
1
Posts: 20
Reputation: 1,204

Post » Thu Nov 15, 2012 1:27 am

Can you share the .capx of your project? Last I checked audio was working OK on both PhoneGap and appMobi.

Did you encode AAC (.m4a) for your audio? You need both .ogg and .m4a for audio to play on all platforms, since there isn't one format that works everywhere.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,518

Post » Thu Nov 15, 2012 1:36 am

So... I have *.ogg for all my audio.

All I am concerned about for now is iOS devices. What format do I need to use for both phonegap and AppMobi?
B
6
S
1
G
1
Posts: 20
Reputation: 1,204

Post » Thu Nov 15, 2012 3:28 pm

@HappyJackie - check this manual entry on importing audio. All audio files must be in two formats: .m4a and .ogg, because there is not a single format which all platforms support. If you are missing one of those formats, audio will simply not play on several platforms. On Windows 7, Construct 2 automatically encodes all your .m4a files for you because Windows 7 comes with a built-in encoder; on XP and Vista it will not, because AAC is a patent-encumbered format which charges license fees for encoding. You can work around it by finding your own AAC encoder and converting all your audio files to .m4a and importing them to Construct 2 with the same name as the .ogg files. Hope that helps.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,518

Post » Thu Nov 15, 2012 11:58 pm

Ok I got the M4A to work but now because of the sounds I am playing the game is crashing on my iPad... Why?HappyJackie2012-11-16 02:16:13
B
6
S
1
G
1
Posts: 20
Reputation: 1,204

Post » Fri Nov 16, 2012 2:27 pm

@HappyJackie - can you share your .capx, including details of precisely when it crashes and the steps to make it happen?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,518

Post » Fri Nov 16, 2012 3:15 pm

LOL I figured it out now....   I had a corrupted audio file. Once I took it out and use another it began to work. Thank you Ashley for your responses! Also to help anyone else that might have the same audio issues that I have here is some advice.

If you are planning on playing an *.ogg file and a *.m4a file then you have to have a different name for each of the files in order for Construct2 to distinguish which of the files to play. Afterwards you can select the ogg file in the normal play option with the drop down menu. But in order for me to play the *.m4a file I have to select the play (by name) option. HappyJackie2012-11-16 15:28:53
B
6
S
1
G
1
Posts: 20
Reputation: 1,204


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests