Audio not working on IOS (Mobile App)

Get help using Construct 2

Post » Mon May 08, 2017 12:02 pm

Hey there...

another day, another problem with my construct2 project...

if i export my project for cordova and build it with the intel xdk for ios, there is no sound on my mobile test (ipad mini 2 and iphone 6) devices.

Plz note... everything works fine if i run it on my local computer.

Has someone an idea why this isnt working? My audio format is .m4a (as this is recommanded, so i dont get it why this seems to be a problem...)
B
9
S
2
Posts: 147
Reputation: 1,041

Post » Mon May 08, 2017 1:57 pm

@Ashley

plz dont say i have to make a touch input to start sounds on an app... how is this possible? Is there a possability to avoid this annoying function?

I hadn´t these kind of trivial problems before......if youre on web okay - i understand to have these kind of memory savers...but on an app? The videos and sounds should play automatically like it would be with all other engines...

Can you please tell me how to make this thing working? My whole project depends on this "play sounds automatically as usual in each app" funcion...

Thank you
B
9
S
2
Posts: 147
Reputation: 1,041

Post » Mon May 08, 2017 2:58 pm

You only need one touch to unmute sound. Once sound is unmuted you can play sound at any time. It's easy to do with a title screen or "Play" button or similar.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,428
Reputation: 194,625

Post » Tue May 09, 2017 11:43 am

@Ashley

Thank you for your reply ashley.

I have a question to you depending on iframe.... do you know why it isnt working correctly on ios devices? I cant bring this thing to work....and its aboslutly nessassary for the project.... maybe you have an idea too how to fix it? I can send you the cabx. but we have to do this private, because its a project for a customer...

it only shows up the boundarys of the iframe but doesnt load something inside. It works, if i let run it on the computer / browser.

https://ibb.co/jZjKfk

Or do i have to setup something in cordova?

Thank you very much!
B
9
S
2
Posts: 147
Reputation: 1,041

Post » Tue May 09, 2017 12:29 pm

Check the browser console for errors. I really can't help any more from just a screenshot.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,428
Reputation: 194,625

Post » Tue May 09, 2017 1:50 pm

@Ashley

sry i understand that there are to less informations... i could send you the .capx file. If you could take a look it would be awesome.

For an better understanding i should send you the ipa too, because its an mobile device problem - so there are no browser errors i could track.

thank you
B
9
S
2
Posts: 147
Reputation: 1,041

Post » Wed May 10, 2017 8:43 am

@Ashley

every time i switch the layout, the sound interrupts or doesnt play....

I included 16 bit .m4a files (like recommended) and go with Audio -> Play(sound at volume 0 dB (tag"sound_loop") - after this i unmute it directly to avoid the ios mute thing....but it doesnt work.........thats it - there isnt more code....so why is this not working?

I start with an intro layout, where you have to press a trigger button. Then you will see a intro video and switch to the main_menue layout -> there iam calling the sound function i described above...

This should be such a simple thing but it isnt working... and now i habe absolutly no clue why...

is there something i have to do in the audio propperties?

I tested it on an andorid device and it works
B
9
S
2
Posts: 147
Reputation: 1,041

Post » Fri May 19, 2017 12:10 pm

@Ashley

Hey Ashley, i got a question about the audio thing. If i have layouts with differend music. And i switch between them and change the music too.

i use:

Play "musicB" looping at volume 0 dB("tag")
and
Unload "musicA" from Sounds
as events.

So thats basically it....but when i switch between the layouts i have to set a touch input again? Didnt you said, that there is only one touch input at the beginning to start and play the music for the entire project. Is there a setting or something to make this thing working?

(The platform iam on is IOS - (project is builded with cordova))
B
9
S
2
Posts: 147
Reputation: 1,041

Post » Fri May 19, 2017 5:07 pm

Audio works on iOS. There is nothing more I can say unless you provide something someone else can actually run.
Scirra Founder
B
398
S
236
G
88
Posts: 24,428
Reputation: 194,625

Post » Thu Sep 28, 2017 6:15 am

Message: Eventeca can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
I was watching movie and the volume just discontinue I still have ring tone I have tried the lot but reset will that create me lose everything if I have to reset it respond..
http://eventeca.com/ Event applications at Eventeca
B
2
Posts: 2
Reputation: 154


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 50 guests