Audio playbacktime busted when "from sounds"

Report Construct 2 bugs here.

Post » Fri Aug 25, 2017 1:11 am

Problem Description
I want to track the playbacktime of an audio track when playing from the sounds folder. However it's super unrealiable compared to the music folder that's always on point. Also playbackrate gives off horrible results when playing "from music". Even when the source track is placed in the music folder, it sounds much better, and shows more flexibility when choosing "from sounds" in the playback options.

Currently this forces me to choose between precise audio tracking with bad quality and playbackrate, or amazing audio quality with untrackable playbacktime. That won't do for a rhythm game that wants to take advantage of speeding and slowing down the audio source!

Attach a Capx
https://drive.google.com/file/d/0B1n4Fd ... sp=sharing

Description of Capx
Contains a sample of audio with debug info that easily lets you verify that the playbacktime's inconsistent when playing from the sounds folder. Do note however when you enable the "from music" action it's on point even when looped.

Steps to Reproduce Bug
  • Press up arrow to start the track
  • Press left and right to change playback rates. See it giving inconsistent results compared to the actual track.
  • Let the track loop and see that the audio playbacktime just goes into obilivion when "from sounds".

Observed Result
Playbacktime's busted and can't be relied upon when playing "from sounds".

Expected Result
It should be on point with what I'm hearing from the source track.

Affected Browsers
  • Chrome: (YES)
  • FireFox: (YES)
  • Internet Explorer: (Actually it works here...)

Operating System and Service Pack
Windows 7 SP1

Construct 2 Version ID
246
B
38
S
10
Posts: 393
Reputation: 3,393

Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests