Audio problems

Get help using Construct 2

Post » Tue Nov 03, 2015 8:28 am

Hello,

this is my first post here so a big hello to everybody !

Like i said in the subject, i'm having some audio problems in construct 2

some audio files i import to construct 2 get distorted and streched. The first time i imported a file i almost blew up my speakers because it was so distorted and a clip thats a 0.5sec long got streched to 10 seconds...

I export all my audio at 16bit and 44.1kHz

i tried to post audio examples but unfortunatelly im a newbie here and it wont allow it :D

Cheeers
B
5
Posts: 12
Reputation: 251

Post » Tue Nov 03, 2015 8:37 am

ThirdEye wrote:Hello,

this is my first post here so a big hello to everybody !

Like i said in the subject, i'm having some audio problems in construct 2

some audio files i import to construct 2 get distorted and streched. The first time i imported a file i almost blew up my speakers because it was so distorted and a clip thats a 0.5sec long got streched to 10 seconds...

I export all my audio at 16bit and 44.1kHz

i tried to post audio examples but unfortunatelly im a newbie here and it wont allow it :D

Cheeers


You can get around the link posting restrictions by adding a space in the URL, usually in the HTTP part.

It would help us to help you if you provided a .capx and also one of the audio files that corrupts.

Also, give us a few details on your system, such as OS version etc.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
137
S
31
G
87
Posts: 5,548
Reputation: 60,440

Post » Tue Nov 03, 2015 9:41 am

Hello thx for the fast reply,

Original audio
htt p ://ww w.mediafire.com/listen/clmekuqrdewnw76/goodAudio.wav

Construct 2 playback
htt p ://ww w.mediafire.com/download/d232e6rochz0g0w/badAudio.aif

Im running win10, and testing in chrome
B
5
Posts: 12
Reputation: 251

Post » Tue Nov 03, 2015 11:28 am

ThirdEye wrote:Hello thx for the fast reply,

Original audio
htt p ://ww w.mediafire.com/listen/clmekuqrdewnw76/goodAudio.wav

Construct 2 playback
htt p ://ww w.mediafire.com/download/d232e6rochz0g0w/badAudio.aif

Im running win10, and testing in chrome


I tested that file and it imports and plays fine for me in Firefox, IE and NW.js (chromium). Unfortunately I can't test in chrome.

Does the attached file - using your wav - play correctly for you?

Testwav
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
137
S
31
G
87
Posts: 5,548
Reputation: 60,440

Post » Tue Nov 03, 2015 12:06 pm

In your project works perfectlly fine when i try it, even when i import a different sound...

hmmm could it be that something in my game is making it sound lousy ?!
B
5
Posts: 12
Reputation: 251

Post » Tue Nov 03, 2015 12:15 pm

ThirdEye wrote:In your project works perfectlly fine when i try it, even when i import a different sound...

hmmm could it be that something in my game is making it sound lousy ?!


Hard to say, but it does sound likely.

Start to try and debug.

Look for all events that reference the file and disable them. Then re-enable step by step to hopefully pinpoint where it starts to go wrong.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
137
S
31
G
87
Posts: 5,548
Reputation: 60,440

Post » Tue Nov 03, 2015 12:30 pm

I think maybe its because of the character animation speed im using specific animation frames to trigger the sounds (footsteps) and when i speed up the animation or slow it down the audio changes aswell :S
B
5
Posts: 12
Reputation: 251


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests