Audio Quality Issues with Music Playback

Get help using Construct 2

Post » Wed Jul 11, 2012 2:35 pm

Hi all.

I'm experiencing some distortion and echo on music playback in Construct 2. From reading the forums, I gathered that it sounds similar to an issue caused by the limiter in Construct Classic. I spent the better part of an hour trying to use Audiere before I realized it was only for Construct Classic

I can't for the life of me find a way to disable the limiter in C2. I mostly just want to confirm if that is indeed the problem at this point. Not being able to playback music at a decent quality is a major concern for me.

Thanks for your time!
B
4
Posts: 2
Reputation: 304

Post » Wed Jul 11, 2012 4:11 pm

We don't add a limiter ourself in Construct 2, I think the browser adds one. Can you provide a .capx which plays sounds demonstrating a limiting problem?

You might have to normalise your sounds to -3 to -6dB to avoid this problem.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,630

Post » Wed Jul 11, 2012 4:46 pm

Thank you very much for the prompt reply. I actually did a clean reinstall and then I attempted your solution, and it worked like a charm... or so I thought. I tried to use the original, un-normalized track again so I could reproduce the error for you, but I couldn't reproduce it. I also did a Java update as part of my search to correct the error. Either way, now, both the normalized and un-normalized tracks are working fine in Firefox.

I'm sorry for the trouble- from what I can tell, audio issues are commonly the browser's fault rather than Construct, so I'm sure you get sick of hearing about them :)

If I can reproduce the problem, I will post about it again with the capx file.

Once again, I really appreciate the assistance.
B
4
Posts: 2
Reputation: 304


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: ETgirl79, Zebbi and 21 guests