Audio seems to be totally broken?

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Tue May 08, 2012 5:18 pm


Hi all,

Uploaded the game to Dropbox, audio still not working properly :(
http://db.tt/4qEYyjrz

B
10
S
2
G
3
Posts: 28
Reputation: 2,690

Post » Tue May 08, 2012 6:13 pm

@gamekill audio works fine here in Chrome for that URL.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Thu May 10, 2012 6:45 pm


@nihakue @ramones @Ashley SOLVED!!

I finally found out what my problem was (and possibly nihakue's).
My Windows audio speakers were set as 5.1.

I could only listen to a couple of channels through my headphones. I thought Windows would down-mix the 5.1 channels to stereo, but it won't.
Funny thing is, I could watch youtube videos, listen to Winamp MP3s, even play some games and never noticed a problem.

My guess is these programs downmix 5.1 to stereo themselves.

I played my Skeletor in Space game and nihakue's example .capx and sound worked on all browsers tested: Iron, Chrome, Firefox, IE9.

NOTE that another problem was indeed the MIME types on my server as pointed out by ramones; only the game hosted on Dropbox works properly.

A couple of important observations though:
- Firefox performance took a serious hit on Skeletor in Space, I get a lot of slowdowns/speedups now that audio works.
- In IE9, game was silent for a few seconds but then audio played properly. I guess this is caused by preloading a lot of audio, as stated on the Construct 2 manual.

Now that I finally solved a mystery, can I get a discount on a license pls?
gamekill2012-05-11 04:08:26
B
10
S
2
G
3
Posts: 28
Reputation: 2,690

Previous

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests