Auto dial a phone number

Get help using Construct 2

Post » Tue Aug 06, 2013 7:21 pm

Hi all,

I asked this question last week in the forums and still have not figured it out, though its been on the back burner.

Just wondering if its possible to auto dial a phone number using Construct 2 or HTML in general.

Thanks,
-John
B
9
S
2
G
2
Posts: 47
Reputation: 1,822

Post » Tue Aug 06, 2013 8:32 pm

I hope not.
B
10
S
3
Posts: 233
Reputation: 1,537

Post » Tue Aug 06, 2013 9:19 pm

I can't tell if the Construct 2 community is stumped... You know, even a button that would bring up a phone's default emailing service? "Email me with any questions?"
B
9
S
2
G
2
Posts: 47
Reputation: 1,822

Post » Tue Aug 06, 2013 10:33 pm

@ClocksTNW

Dunno how it works on Android. iOS usually automatically converts email adresses and/or phone numbers to clickable links that will direct the user to the according app. Might not work on html5, but its definitely worth a shot
B
9
S
2
G
2
Posts: 59
Reputation: 1,024

Post » Mon Aug 12, 2013 3:57 pm

[QUOTE=Hoyer] @ClocksTNW

Dunno how it works on Android. iOS usually automatically converts email adresses and/or phone numbers to clickable links that will direct the user to the according app. Might not work on html5, but its definitely worth a shot[/QUOTE]

This is a good thought, although I don't see a feature to add a link. Normal smart phones only go to a number or email if its hyperlinked (as far as I know.)

To my knowledge, you can "go to link" but you can't actually add the hyperlink text with the browser object.

Still haven't found a solution =/
B
9
S
2
G
2
Posts: 47
Reputation: 1,822

Post » Mon Aug 12, 2013 3:58 pm

It should work on CocoonJS if I'm doing it right, correct?
B
9
S
2
G
2
Posts: 47
Reputation: 1,822

Post » Mon Aug 12, 2013 4:17 pm

Auto-dial, or any auto-activate device actions can be very costly in some cases. so I hope C2 or html5 can keep the distance with those things.

Buf if in the furture they have to implement those feature for some reason, they should warn the user with some full-screen modal dialog at least three times before the activation.Wisher2013-08-12 16:18:13
B
16
S
3
G
3
Posts: 11
Reputation: 4,098

Post » Mon Aug 12, 2013 4:23 pm

[QUOTE=Wisher] Auto-dial, or any auto-activate device actions can be very costly in some cases. so I hope C2 or html5 can keep the distance with those things.

Buf if in the furture they have to implement those feature for some reason, they should warn the user with some full-screen modal dialog at least three times before the activation.[/QUOTE]

What do you mean "costly in some cases?" We should be expanding our gaming vision!

Anyway, even if it doesn't function well, would you know of a way of auto dialing a number? Would I need some mods?

Thanks
B
9
S
2
G
2
Posts: 47
Reputation: 1,822

Post » Mon Aug 12, 2013 4:41 pm

If I understand you correctly, you want a way to dial a number without the user having any say in the matter, i.e. automatically? If so, then I hope this is never implemented.

There have already been cases of dodgy app creators generating shed-loads of money by sending to/dialing high premium lines without the user knowing.

If this is not what you mean, then please clarify what it is you are hoping to achieve.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
136
S
31
G
86
Posts: 5,483
Reputation: 59,752

Post » Wed Aug 21, 2013 8:28 pm

Wow... that's not at all what I mean. I just mean you put a number in the application and it dials it for someone when they click it... like every number on the internet
B
9
S
2
G
2
Posts: 47
Reputation: 1,822

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 12 guests