Background image too big for iphone?

Get help using Construct 2

Post » Tue Aug 27, 2013 9:47 pm

Im making a game with resolution 1366 x 768 for my iphone4s

My problem is I have tiling backgrounds that I want to fill the entire play area, which is 2000px vertically. The images big enough to fill this area do not display on my iphone and i cant stretch tiled backgrounds...
How do I get an image that big to tile ?

Works fine on PC preview but when I use my iphone the backgrounds dont show up because they are too big. (I tried scaling them down but I dont want them to tile vertically.

L1amm2013-08-28 21:09:45
B
3
Posts: 16
Reputation: 232

Post » Thu Aug 29, 2013 6:52 am

Cmon people, it's my birthday some help would be nice haha!

How do I make a large layout that is unique?
I put the vertical parallax at 0-10 and it works on mobiles now but it's semi laggy with an image size of 1280x960 for the backgrounds (4 layers) and a couple physics objects
B
3
Posts: 16
Reputation: 232

Post » Thu Aug 29, 2013 6:56 am

Try just disabling the physics objects and see if that clears it up the laggyness.

Are you wrapping it with CocoonJS, or just running from a browser on your phone?
B
101
S
32
G
12
Posts: 1,549
Reputation: 21,993

Post » Thu Aug 29, 2013 8:35 pm

just running it from a browser on my phone.

It was running all the physics objects and everything perfectly well until I added the large backgrounds.

There is 4 background layers with parallax that when i take out the project runs well again. Tiled backgrounds sized at 1600x1200

And yea the physics object contributes to the lag but it is the player and the ground so not much I can do about that. Without the backgrounds it doesnt lag really.


EDIT: Tried using CocoonJS to speed it up and hopefully resolve the issue.
All I get is a black screen when launching my app. Tried local preview and exporting to cocoonjs and using the zip; both give me just a blank black screen (with an fps meter)L1amm2013-08-29 21:30:36
B
3
Posts: 16
Reputation: 232

Post » Fri Aug 30, 2013 12:03 am

Okay, I updated to the latest version of C2 and tried exporting to cocoonjs again and it actually works but the touch events arent registering so I cant move lol
B
3
Posts: 16
Reputation: 232

Post » Sun Sep 01, 2013 8:04 pm

Anyone know why the touch events arent working with CocoonJS ?
B
3
Posts: 16
Reputation: 232


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests