Background image won't go to front

Get help using Construct 2

Post » Wed Mar 05, 2014 1:03 am

After laying down my background, I can't seem to get it to stay in the front of all other sprites.
I've tried zorder but no go...any suggestions?
B
7
S
2
Posts: 158
Reputation: 1,021

Post » Wed Mar 05, 2014 6:20 am

Are you sure the background is on the same layer?
B
14
S
3
G
1
Posts: 255
Reputation: 2,027

Post » Wed Mar 05, 2014 11:58 am

yes
but that does solve my problem.
Putting the background on a different layer
B
7
S
2
Posts: 158
Reputation: 1,021

Post » Wed Mar 05, 2014 12:01 pm

Not the same layer ? No action putting it in top of the layer ? If no, post a capx.
B
39
S
15
G
5
Posts: 295
Reputation: 6,089

Post » Wed Mar 05, 2014 12:56 pm

@joskin: I don't understand what you mean. "No action putting it in top of the layer"
if you mean is it on the top of the layer then yes, I have tried that.
I've tried putting the background on the top layer and moving all sprites to bottom layer.
sprites still stay on top of background.
The only solution I've had is to put the background on a separate layer
B
7
S
2
Posts: 158
Reputation: 1,021

Post » Wed Mar 05, 2014 1:18 pm

Your sprites can't stay on the top of background if they are on a bottom layer.
Are you creating your sprites dynamically ? If yes, check if it's the good layer set on the "create object action".

But yes, put the background on another layer is a good solution.
B
39
S
15
G
5
Posts: 295
Reputation: 6,089


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 21 guests