background??

Get help using Construct 2

Post » Sat Aug 01, 2015 6:19 pm

B
11
S
2
G
1
Posts: 84
Reputation: 852

Post » Sat Aug 01, 2015 6:33 pm

Ok..

So why not stretch the tiledbackground to cover your whole layout and setting parallax to 100,100?
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sun Aug 02, 2015 10:06 am

because I tried to make a background of 10000 width but something went wrong!!
B
11
S
2
G
1
Posts: 84
Reputation: 852

Post » Sun Aug 02, 2015 10:15 am

Moun glow wrote:because I tried to make a background of 10000 width but something went wrong!!


Could you explain what this "something" was?
Maybe we can solve "something" for you..

Using tiled background it shouldn't be an issue making the background that big, but you could also choose to create and destroy instances of it when needed..
It all depends on what you want to do, the result you want to get.
There is not one solution that fits all circumstances, although there are "solutions" that fit none..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sun Aug 02, 2015 10:27 am

well you can see it here , just run the layout and see:: until the wheel reach the other end!!

https://drive.google.com/file/d/0B2_3fSAI6FsAaE1yR0xJdURhaUE/view?usp=docslist_api

though I still want to make my background move if possible
B
11
S
2
G
1
Posts: 84
Reputation: 852

Post » Sun Aug 02, 2015 10:42 am

Making the tiled background IMAGE 10000 by 512 is ridiculous..
Why would anyone use images that big?

10000x512x4 = 20Mb of memory-use while playing

if you use a 512 x 512 image and stretch it to 10000 it will work..

https://dl.dropboxusercontent.com/u/485 ... rking.capx
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sun Aug 02, 2015 11:01 am

yea well I wanted to make it that big because I hate the repetition. .. I guess there is no way to make it move with the wheel.. anyway thanks for the help!!
B
11
S
2
G
1
Posts: 84
Reputation: 852

Post » Sun Aug 02, 2015 11:09 am

Moun glow wrote:yea well I wanted to make it that big because I hate the repetition. .. I guess there is no way to make it move with the wheel.. anyway thanks for the help!!


If you guess there is no way, you are guessing wrong..
There are many ways, simple and less simple, but all will require some effort on your part..

There are many ways to prevent repetition..
But like this blog tries to explain: Remember not to waste your memory

As you see, some effective programming and use of images can get you a long way..
Making a game will often consist of making it look like there are no limits, while working within limitations..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sun Aug 02, 2015 12:12 pm

Put your ground and wheel sprites in a different layer with parallax at 100.


Look at this capx: Link
B
15
S
6
Posts: 105
Reputation: 1,356

Post » Sun Aug 02, 2015 3:17 pm

thank you phimaka , very good thing that 2 layers thank you!!
B
11
S
2
G
1
Posts: 84
Reputation: 852

Previous

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests