[Behavior] Step

Post your completed addons to share with the community

Post » Mon Oct 27, 2014 6:25 am

Interesting!
B
136
S
22
G
16
Posts: 886
Reputation: 30,708

Post » Wed Oct 29, 2014 11:06 pm

@rexrainbow - the link to the test file on the first post is broken,

also, no matter what settings i try, it always just draws a long solid line of sprites as a trail. seems like the "pixels per step" feature doesn't work.

looks like a cool plugin though!
B
50
S
21
G
8
Posts: 844
Reputation: 10,299

Post » Wed Nov 05, 2014 3:45 am

@justifun

Sorry, I had missed it. I will try to test and fix it soon.
( And the document of tree_node behavior, had not wrote yet. )
B
97
S
22
G
178
Posts: 4,120
Reputation: 104,047

Post » Thu Nov 06, 2014 2:02 pm

@rexrainbow ,

I can confirm what justifun said, the behavior creates sprites at every tick and other than the Linear stepping mode, Noise shift and the on step condition, no other settings work.
composer - multimedia artist
www.eli0s.com/en/
B
53
S
21
G
3
Posts: 1,127
Reputation: 8,095

Post » Thu Nov 06, 2014 4:40 pm

@justifun
@eli0s

Update this behavior, then try this sample.
B
97
S
22
G
178
Posts: 4,120
Reputation: 104,047

Post » Thu Nov 06, 2014 6:42 pm

@rexrainbow - sorry rexrainbow, this still doesnt seem to work. With the new example you posted, no sprites are created when dragging the blue box.
B
50
S
21
G
8
Posts: 844
Reputation: 10,299

Post » Fri Nov 07, 2014 12:51 am

@rexrainbow , what @justifun said. Perhaps it's something related with c2 version? I'm using 186.2 beta right now.
composer - multimedia artist
www.eli0s.com/en/
B
53
S
21
G
3
Posts: 1,127
Reputation: 8,095

Post » Fri Nov 07, 2014 1:00 am

I was trying it with 187
B
50
S
21
G
8
Posts: 844
Reputation: 10,299

Post » Fri Nov 07, 2014 4:33 am

@justifun
@eli0s

I had updated capx again. Sorry there had a bug in previous version -
Stepping mode = Linear , using Condition:On step
otherwise , using Condition:On horizontal step, Condition:On vertical step.

I still need to maintain it more clearly.
B
97
S
22
G
178
Posts: 4,120
Reputation: 104,047

Post » Fri Nov 07, 2014 10:48 am

@rexrainbow , you don't have to apologize, you are doing us a favor here :)

I'm not sure what results I should get from this behavior, I saw your Laser effect example but I'm still uncertain.

I find that there is little difference when "Pixels per step" is 10 or 100 and no difference at all when the values are 100 or 1000000. Only on very small values I can notice a clear difference: 1 will produce a smooth line (excellent for trails by he way!) while 5 will give a dotted line. On higher values, only on very fast movements there are big gaps between the dots and the distance seems to be loosely linked with the speed of the movement. The actual value of the "Pixels per step" parameter however doesn't seem to be reflected on those gaps. Meaning that a 100000 value doesn't produce a 100000 pixel gap or something similar to that.

Furthermore, other than linear "Steeping mode" no other setting works and with in the conditions, the "On horizontal step" and "On vertical step" doesn't work either.

I've attached a screen capture that shows some of the above. Does these results look as expected?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
composer - multimedia artist
www.eli0s.com/en/
B
53
S
21
G
3
Posts: 1,127
Reputation: 8,095

PreviousNext

Return to Completed Addons

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider], ggman and 4 guests