?? BIG QUEST ?? How to create 2 individuel object

Get help using Construct 2

Post » Wed Nov 06, 2013 10:18 pm


?? BIG QUEST ?? How to create 2 individuel objects (chess) on same Board (not frames or lists )???

Anyone up for the challange?


istavang2013-11-06 23:50:49
B
13
S
5
G
4
Posts: 176
Reputation: 4,429

Post » Thu Nov 07, 2013 1:15 am

?

system: create object

in layout editor: ctrl+left-drag
Visual Novel 'Engine' in 100 Events
if you ever have to choose between buying Construct 2 on scirra.com or on Steam, read this: Review
B
22
S
9
G
1
Posts: 787
Reputation: 3,786

Post » Thu Nov 07, 2013 3:08 am

Depending on the situation you can always use the same object, but have it display a different static frame as its image.

eg: every chess piece could be the same object, each with a different frame image.
B
87
S
44
G
16
Posts: 1,002
Reputation: 17,932

Post » Thu Nov 07, 2013 8:04 am

[QUOTE=justifun] Depending on the situation you can always use the same object, but have it display a different static frame as its image.

eg: every chess piece could be the same object, each with a different frame image.
[/QUOTE]

thats the challenge , i need 2 seperate objects to work with ..
B
13
S
5
G
4
Posts: 176
Reputation: 4,429

Post » Thu Nov 07, 2013 9:25 am

Not really sure i understand the problem? What is wrong with what was already suggested?

Otherwise you could add a "Type" variable and make it Unique for both object.

Or you can clone the object, then its an individual object and add them to the same Family so you can still Work with them as one object if needed.
B
44
S
11
G
2
Posts: 1,182
Reputation: 6,838

Post » Fri Jan 10, 2014 12:46 am

Hello justifun,

Can you please elaborate on the chess piece example? How can I have one object (chess piece), and then copy it several times on the same layout but make them use different frame images?

Thanks,

p0p
B
6
Posts: 25
Reputation: 327


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 12 guests