Black screen in XDK Simulator

Get help using Construct 2

Post » Wed Mar 08, 2017 4:28 pm

Been creating a game for a while now and now I'm close to finalizing it. I wanted to test if it would work with the simulator of XDK but the only thing I get is a black screen on the device. The memory use is under 40mb so that shoudln't be the problem.

What would you guys need me to show you to be able to help me?

Peace
B
14
S
2
Posts: 48
Reputation: 753

Post » Thu Mar 09, 2017 7:03 am

the simulator on xdk is kinda buggy, try pushing it to the testing server and see if it runs on your phone.

if that doesn't work grab one of the game example templates and load that into the xdk.
if the template runs then the problem is specific to your project, but if it also gives you a black screen then the problem is outside of your project.
B
25
S
16
G
26
Posts: 125
Reputation: 16,103

Post » Thu Mar 09, 2017 12:45 pm

celstrider wrote:the simulator on xdk is kinda buggy, try pushing it to the testing server and see if it runs on your phone.

if that doesn't work grab one of the game example templates and load that into the xdk.
if the template runs then the problem is specific to your project, but if it also gives you a black screen then the problem is outside of your project.


An older version of the game is working so the problem should be in the project.
B
14
S
2
Posts: 48
Reputation: 753

Post » Fri Mar 10, 2017 1:55 pm

@celstrider also tried pushing it to the testing server and it didn't work on my phone.
B
14
S
2
Posts: 48
Reputation: 753

Post » Fri Mar 10, 2017 7:45 pm

toggle all the events off and try again, if it doesnt change then the problem isn't in your event sheets. Also disable any effects you have in your layers/layout.

That pretty much will narrow it down to either the project settings/ configuration settings in construct or the build settings in the xdk.

try switching to the fullscreen in browser to letterbox if it isn't already.
make sure the 'first layout' setting isn't a blank layout


Beyond that I will probably need to see the .capx
B
25
S
16
G
26
Posts: 125
Reputation: 16,103

Post » Fri Mar 10, 2017 8:55 pm

celstrider wrote:toggle all the events off and try again, if it doesnt change then the problem isn't in your event sheets. Also disable any effects you have in your layers/layout.

That pretty much will narrow it down to either the project settings/ configuration settings in construct or the build settings in the xdk.

try switching to the fullscreen in browser to letterbox if it isn't already.
make sure the 'first layout' setting isn't a blank layout


Beyond that I will probably need to see the .capx


You're the man! I've found the reason it wasn't working. Thanks a lot!
B
14
S
2
Posts: 48
Reputation: 753


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: David181, evillair, Fenix18 and 54 guests