Black Screen - Windows Phone 8 Export

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Thu Aug 15, 2013 10:50 pm

Link to .capx file (required!):
http://<iframe src="https://skydrive.live.com/embed?cid=E196EE46E8EF5EA8&resid=E196EE46E8EF5EA8%216401&authkey=AEImd90Z7km-nL0" width="98" height="120" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Steps to reproduce:
1. Exported to Windows Phone 8
2. Opened and previewed in Visual Studio 2012 for Windows Phone 8
3. Opened and previewed in Construct 2's previewer

Observed result:
No issue with the Construct previewer
Black screen when previewed and deployed to Windows Phone 8
Expected result:
I would expect the program to function in both Construct 2's previewer and in Windows Phone 8's.

Browsers affected:
Chrome: yes/no
Firefox: yes/no
Internet Explorer: yes/no

Operating system & service pack:
Windows 8 Pro
Construct 2 version:
    Release 139 (64-bit/Steam)
B
9
S
2
Posts: 34
Reputation: 679

Post » Thu Aug 15, 2013 10:57 pm

To expand on my issue, I've been developing this game for a little over 2 months. A few days ago I exported it to Windows Phone 8 and began the submission process to the Windows Phone 8 app marketplace only to receive a message saying that the certification of my app failed. This was due to the app presenting a blank screen when tested on Windows Phone devices, however, the app ran perfectly well when using Construct's tester. Does anyone have any idea how to fix this? I've been really frustrated over it. Getting a black screen is a huge slap in the face for ungodly hours spent working on my game.

[Update]

After 3 hours of troubleshooting I got the black screen of death to disappear and my app was "functional" The only thing I had to do was remove all of my event sheets from their sub group files in the Construct project. However, the quality of every graphic has been drastically reduced when tested on the Windows emulator, and my sound files aren't playing correctly. On top of that my button functions are sticky and are hardly able to be pressed. I need some form of helpful input here or I'll need to try finding another program to develop apps with.Masai2013-08-16 07:57:54
B
9
S
2
Posts: 34
Reputation: 679

Post » Mon Aug 19, 2013 5:45 pm

Huh? You removed code to make it work??
B
12
S
3
G
1
Posts: 347
Reputation: 2,866

Post » Tue Aug 20, 2013 1:55 pm

Do the tips in this tutorial help?
Scirra Founder
B
395
S
231
G
88
Posts: 24,367
Reputation: 193,684

Post » Wed Aug 21, 2013 6:26 am

Nope, no code was removed. I simply moved several event sheets which were inside sub folders outside of their sub folders.
B
9
S
2
Posts: 34
Reputation: 679

Post » Wed Aug 21, 2013 6:29 am

[QUOTE=Ashley] Do the tips in https://www.scirra.com/tutorials/593/windows-phone-games-with-construct-2 help?[/QUOTE]


I've actually been working with this tutorial. Things seem to be functioning smoothly now. Thank you
B
9
S
2
Posts: 34
Reputation: 679

Post » Wed Nov 26, 2014 3:16 am

How did you get this to work? Mine was working fine, and now when I load it into the device or the WP emulator it is just showing a black screen.

Thanks.
B
3
Posts: 4
Reputation: 183

Post » Thu Nov 27, 2014 8:46 am

My projects are all black at start. Also tried with WP Plugin author Mr. Henry Hoffman's example project with no luck.
Can't move any event sheets there, I think they are already at top level.

/timo
B
12
S
3
Posts: 25
Reputation: 1,430

Post » Sun Dec 07, 2014 6:48 pm

Fixed now, R191
/timo
B
12
S
3
Posts: 25
Reputation: 1,430

Post » Tue Dec 16, 2014 8:05 am

androidtimo wrote:Fixed now, R191
/timo


Yes, tested as well is fixed, you can see the notes here:

https://www.scirra.com/construct2/releases/r192
B
5
Posts: 4
Reputation: 533

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests