Block Mechanics

Get help using Construct 2

Post » Wed May 01, 2013 2:03 am

I want this to only create blocks whenever there are no blocks overlapping the plunger object.
However it is creating a new set of blocks every 4 seconds.

any help would be greatly appreciated.

My friend will post the .capx bellow.KaYos2013-05-01 02:58:01
B
4
S
1
Posts: 1
Reputation: 402

Post » Wed May 01, 2013 3:00 am

B
6
S
3
G
1
Posts: 102
Reputation: 1,379

Post » Wed May 01, 2013 6:55 pm

It looks like every time it moves it removes the blocks then puts them back and during that tick it sees the event "when not overlapping plunger" as true and then spawns the new blocks...

Anyone have a suggestion?
B
6
S
3
G
1
Posts: 102
Reputation: 1,379

Post » Wed May 01, 2013 11:47 pm

I'm looking right now, and looking to see what is going wrong. I'll repost a fix in a bit.
B
87
S
18
G
9
Posts: 2,455
Reputation: 14,834

Post » Thu May 02, 2013 12:18 am

https://dl.dropboxusercontent.com/u/14087254/BlockMechanics.capx

A couple of things to keep in mind

1. Careful of logic flow in C2. If/Else work really well

2. Work with a layer that you can store all your assets. The reason for this. You need a Sprite object to exist on any layer to have definition. Then you can create the sprite. However, hiding your sprite can cause all sorts of pickedcount/count issues. So just create a serparate layer for assets and your good to go :)
B
87
S
18
G
9
Posts: 2,455
Reputation: 14,834


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 12 guests