Boss Music Issue

Get help using Construct 2

Post » Mon Feb 13, 2017 1:31 pm

Message: Daimyon can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
I have a problem with a project I am doing for school. I am almost finished, except for the music for the boss fight. For some reason, the song I added, in this case "Ultraviolence", doesn't play. It doesn't matter what kind of logic I use to trigger it, I can't get it to play. And what's worse is sometimes it actually starts playing after the game goes back to the title screen.

Here is a copy of my project, the song is located at event 66.

https://drive.google.com/file/d/0B6bCG0 ... sp=sharing

I have tried everything, and I can't figure out why everything else works, except this.
B
3
Posts: 8
Reputation: 191

Post » Mon Feb 13, 2017 1:38 pm

Darn, looks like I can't post a link to my game...
B
3
Posts: 8
Reputation: 191

Post » Mon Feb 13, 2017 3:04 pm

Your link is missing some part. Past it like a URL so we can get it right.
Anyway, it sounds like your problem has to be this:

"Categorise audio files correctly
It is important to organise audio files appropriately, because audio files in the Sounds project folder are downloaded completely before playing, but files in the Music folder are streamed. This means if a Music track is accidentally put in the Sounds folder, it would have to download completely (which could take a couple of minutes) before it started playing. However, audio in the Music folder can start playing immediately since it is streamed from the server."

https://www.scirra.com/manual/109/audio
Lead developer at Octeto Studios
Visit our portfolio at: http://www.octetostudios.com/ :)
Facebook || Twitter || Youtube
B
37
S
7
G
5
Posts: 217
Reputation: 5,614

Post » Mon Feb 13, 2017 4:52 pm

I can't post URLs until I reach a certain amount of reputation, unfortunately.

That being said, I do have my music in the correct folders. I've even tried preloading it on the start of the layout. I know the song plays, because for some reason, it triggers for the wrong event, and I can hear it. I just can't get it to trigger when the boss fight starts.
B
3
Posts: 8
Reputation: 191

Post » Mon Feb 13, 2017 4:57 pm

Add some spaces to your URL so we can see it all and download.
B
61
S
20
G
56
Posts: 1,077
Reputation: 35,986

Post » Mon Feb 13, 2017 5:01 pm

Sounds like you have a Stop All or Set Silent sound command somewhere in your events causing the problem?
Banned User
B
27
S
7
G
58
Posts: 1,229
Reputation: 34,790

Post » Mon Feb 13, 2017 5:11 pm

I found the issue I am having after looking at the debug screen. Essentially I don't have a one-off event to trigger the music. The boss fight starts once a particular invisible sprite is on screen, since the screen moves forward at a steady pace. This sets a gamestate global variable to 3. If I set the music to start on compare variable, it keeps starting every tick. If I set it to start while the sprite is on screen, same thing. I have to find a way to trigger the audio to play just once, not a continuous condition.
B
3
Posts: 8
Reputation: 191

Post » Mon Feb 13, 2017 5:26 pm

I don't know how to make an event like that. I can't set it to trigger on compare instance variable. Does anyone have a suggestion?
B
3
Posts: 8
Reputation: 191

Post » Mon Feb 13, 2017 5:30 pm

It seems you don't know the existence of condition "Trigger once". Put it after your main condition.
Lead developer at Octeto Studios
Visit our portfolio at: http://www.octetostudios.com/ :)
Facebook || Twitter || Youtube
B
37
S
7
G
5
Posts: 217
Reputation: 5,614

Post » Mon Feb 13, 2017 5:47 pm

GamerGon wrote:It seems you don't know the existence of condition "Trigger once". Put it after your main condition.

I did not. I do now. Thank you.
B
3
Posts: 8
Reputation: 191


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Exabot [Bot] and 23 guests