BUG: Error opening file keeps randomly happening

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Sat Apr 18, 2015 3:33 pm

Problem Description
Projects keep saying "Failed to open" after many hours of work. Happens randomly so I can't tell if my file will be corrupt or not whenever I save them
Image.

Attach a Capx
https://dl.dropboxusercontent.com/u/104143348/2Arena%20Game%20-%204-16-15%20%20(cleanup%2C%20changed%20turret).capx

Description of Capx
as soon as you open it, it gives the error in the image above

Steps to Reproduce Bug
  • Step 1: Open file
    .

Observed Result
Error

Expected Result
____ What do you expect to happen? ____

Affected Browsers
    All

Operating System and Service Pack
Windows 7

Construct 2 Version ID
200
B
35
S
5
Posts: 411
Reputation: 3,406

Post » Sat Apr 18, 2015 4:44 pm

The .capx is totally corrupted and is no longer usable as it's missing a lot of it's folder structure, such as the 'Textures' folder. There is nothing anyone can do to retrieve this.

Hopefully you'll have setup the automatic Save and Backup options.
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
84
Posts: 5,375
Reputation: 58,432

Post » Sat Apr 18, 2015 7:24 pm

how do I prevent this from happening, seems like things are being stored in the temp folder. I saved everything as a single file, so why would it be relying on external resources? The Fire.png isn't even being used in any of the code.

also, i have backups setup, but none of them open or work. I just really need this to stop happening because I'm having to backtrack on certain days
B
35
S
5
Posts: 411
Reputation: 3,406

Post » Tue Apr 21, 2015 1:35 pm

Closing, it's too late, the file is already corrupt. You should keep backups or report a bug that includes the steps to cause this issue in the first place.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,368
Reputation: 193,746

Post » Tue Apr 21, 2015 11:06 pm

@Ashley : I understand I can't recover it, thats not why I opened up the bug report. I'm trying to figure out what happened that it made it corrupt, and keeps happening randomly.

Here's some helpful information:
-The image in question isn't even being used in the events, and was deleted from the project, so why is it affecting it?
-And why is my image being stored in a temp folder? I'd imagine after a computer reset, or some automated cleanup, the temp folder data would be cleared which could be causing the issue.
B
35
S
5
Posts: 411
Reputation: 3,406

Post » Wed Apr 22, 2015 9:35 am

Rename the .capx to .zip and extract it, then you have a folder-based project. You'll need to replace all the missing files. It's only using a temp folder to extract the .capx contents to.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,368
Reputation: 193,746

Post » Wed Apr 22, 2015 12:54 pm

@ashley but the temp folder is where the file is missing, if that's just where it extract it, how does it go missing when it just put it there? Could the cause be something like CrapCleaner deleting temporary folder stuff?
B
35
S
5
Posts: 411
Reputation: 3,406

Post » Thu Apr 23, 2015 10:15 am

Construct 2 stores your project in temp while you're editing it, so if you have some software which tries to "helpfully" clean temp while you're using the files, it will erase your project.
Scirra Founder
B
395
S
232
G
88
Posts: 24,368
Reputation: 193,746

Post » Mon May 04, 2015 2:45 am

the same thing just happened to me as well;

was working on a project and the files in the temp folder were erased, there was no error at the time, everything saved correctly and exited, when i tried opening the file again the above message appears;

and i did have backups, actually in multiple locations, they are all giving the same error;

I restored all the erased files from the recycle bin, but still getting an error opening the project; in fact the specific location within the appdata/local/temp folder keeps changing;

why would this error affect the backups as well?

sounds like a bug to me, if not then there's a problem with how the project details are being saved

will continue to look for work arounds, would appreciate any help that anyone else has been able to come up with
B
15
S
5
Posts: 22
Reputation: 1,496

Post » Mon May 04, 2015 5:42 pm

@heater19 I haven't been able to find anything either. This keeps happening though and is making it more difficult to get any progress in my file. Looks like it's getting time to swap engines for my projects for me. I just hope I can get the few projects I'm almost finished with done
B
35
S
5
Posts: 411
Reputation: 3,406


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests