Bug Hunt

Get help using Construct 2

Post » Sat Jul 20, 2013 6:12 pm

The "engine" of your game is quite simple
destroy outside and subtrack lives.capx

So there must be some issue in one of your events.
Without posting your capx file we can only guess where is the problem.
ImageImageImageImage
B
156
S
64
G
41
Posts: 2,589
Reputation: 34,603

Post » Sat Jul 20, 2013 6:48 pm

@shinkan I understand. Your solution was great, until I realised it wouldn't work on mobiles as it is not in full screen mode.

Turn on "Scale outer" and you end up with them 'dying' too soon.
My system used to work, until I messed with something else :/ (still no idea what) and that system worked no matter what screen size.
B
20
S
7
G
4
Posts: 322
Reputation: 4,521

Post » Sat Jul 20, 2013 7:04 pm

Change Is outside layout to (invert)Is on screen.
ImageImageImage
B
71
S
21
G
203
Posts: 3,582
Reputation: 115,008

Post » Sat Jul 20, 2013 7:09 pm

@Sulli
That's why You should post your capx files or give a full description of your issue.
You never mentioned anything about mobiles or "Scale outer".

use @blackhornet solution
ImageImageImageImage
B
156
S
64
G
41
Posts: 2,589
Reputation: 34,603

Post » Sat Jul 20, 2013 7:19 pm

@blackhornet did that previously. But thank you.


@shinkan apologies, I have been really vague but as mentioned by someone else before I don't really want to post my files.


I am closer to solving this issue, I believe it is due to some animation, dodgy events and poor event prioritizing.

Thank you all.
B
20
S
7
G
4
Posts: 322
Reputation: 4,521

Post » Sat Jul 20, 2013 9:02 pm

@shinkan
@Whiteclaws
@Suikama
@blackhornet

The following link is a link to a minimized capx file, but still with the required parts inside.

Please let me know if anything can be done, thank you all.
http://db.tt/ErWRAuoF
B
20
S
7
G
4
Posts: 322
Reputation: 4,521

Post » Sat Jul 20, 2013 9:08 pm

Your file works fine for me (chrome and node-webkit).
After crossing the right edge of the layout "Zombie_Green" is destroyed and same time 1 is subtracted from "Lives"
ImageImageImageImage
B
156
S
64
G
41
Posts: 2,589
Reputation: 34,603

Post » Sat Jul 20, 2013 9:12 pm

Works for me ... too
B
41
S
17
G
17
Posts: 2,247
Reputation: 17,436

Post » Sat Jul 20, 2013 9:54 pm

Hmm... Me thinks I've gotta re-install Chrome.

Thanks guys, will report back.
B
20
S
7
G
4
Posts: 322
Reputation: 4,521

Post » Sat Jul 20, 2013 9:55 pm

@shinkan ahhhh, "the right edge of the layout".. do you mean where I've put that brown line to mark 500,900px or the actual edge of your screen?

It only destroys right after the brown strip for me.Sulli2013-07-20 21:56:41
B
20
S
7
G
4
Posts: 322
Reputation: 4,521

PreviousNext

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Ajbael, ismael123, lennaert and 9 guests