bullet not being created at sprite image point.

Get help using Construct 2

Post » Sat Jul 30, 2016 3:51 am

I'm creating a bullet that originates at an imagepointx and y on the player. However on creation the bullet appears in the middle of the screen. Can't figure out for the life of me why. I've done this before, but I don't what I'm doing to cause this now. Thanks.

https://www.dropbox.com/s/xd0wv5g9o7ycn ... .capx?dl=0
B
16
S
7
Posts: 46
Reputation: 1,344

Post » Sat Jul 30, 2016 4:25 am

Hey beard,

check the image point for the bullet, it's set off to the side instead of in the middle.
ImageImage
B
112
S
23
G
7
Posts: 1,064
Reputation: 12,787

Post » Sat Jul 30, 2016 12:13 pm

Really? I've checked the image point(2) for each of the animation frames and it looks to be right where I intended it to be. Maybe I'm looking at the wrong thing. Thanks.

https://www.dropbox.com/s/ognj3viqzmn0h ... e.png?dl=0

https://www.dropbox.com/s/56nwgbljf7091 ... n.png?dl=0
B
16
S
7
Posts: 46
Reputation: 1,344

Post » Sat Jul 30, 2016 1:40 pm

No problem mate,

But yeah, it is for your actual bullet though not the player. You'll see it's set right off to the side, most likely a misclick it's happened to me before.
ImageImage
B
112
S
23
G
7
Posts: 1,064
Reputation: 12,787

Post » Sun Jul 31, 2016 3:19 am

Ah, I forgot to set the point of origin in my bullet. Much obliged! :D
B
16
S
7
Posts: 46
Reputation: 1,344


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Magistross, mtnboy22, Rable and 8 guests