bullet turned invisble

For questions about using Classic.

Post » Sun Feb 15, 2009 6:36 pm

I am following the Ghost Tutorial, and suddenly my bullet is invisble when previewing/debugging the project.

When I place the bullet on the layout, I see it flying away once (in preview mode), but it doesn't spawn out of the Player Object, while clicking the mouse button. Before it did.
When aiming and shooting at the green tutorial monsters, they do get hit though, I just don't see the bullets flying.

Do you have any suggestion what I configured wrongly?
B
17
S
5
G
7
Posts: 605
Reputation: 5,069

Post » Sun Feb 15, 2009 10:14 pm

Are you creating/spawning the bullets on the correct layer?
Scirra Founder
B
366
S
217
G
82
Posts: 23,248
Reputation: 183,494

Post » Mon Feb 16, 2009 2:16 am

did you add a image point in image editor to where you want your player to fire out.
B
2
G
3
Posts: 14
Reputation: 878

Post » Mon Feb 16, 2009 6:18 pm

[quote="Ashley":1kmjfmkw]Are you creating/spawning the bullets on the correct layer?[/quote:1kmjfmkw]

Beginner's mistake :!:
After adding layers, the numbering of layers changes. Thanks.

So in future I should, after adding a layer, check all objects that depend on layer-visibility?

Is it of any use to add a number and name to a layer?
So that, in event sheet, you think: I want the bullet always visible on the "ground layout", number x (no matter what it will be in future).
B
17
S
5
G
7
Posts: 605
Reputation: 5,069

Post » Mon Feb 16, 2009 6:29 pm

Just use the layer name. In quotes.
Moderator
B
5
S
2
G
6
Posts: 4,348
Reputation: 10,971

Post » Mon Feb 16, 2009 6:31 pm

[quote="deadeye":3ud0bcdr]Just use the layer name. In quotes.[/quote:3ud0bcdr]

Thanks
B
17
S
5
G
7
Posts: 605
Reputation: 5,069


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests