Buttons Disappearing

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Jan 22, 2014 5:42 am

Hey guys, I'm new to construct 2, and am not sure if what I have found is a bug, or just something I'm doing wrong. The issue I am having is that when I put buttons in my layouts, even when I set them to visible and they appear in construct 2, when I run the game buttons just aren't there. Buttons seem to only appear in the middle upper left part of my layout when running it in my browser, but anything below or to the right of that midpoint disappears entirely, or just gets cut off. At first I thought I was just doing something wrong, but buttons will be fine for a while and appear anywhere I put them in the layout, and then all of the sudden with no code change, my buttons just stop appearing when I run them, even though I have run the game multiple times before and they appeared fine without any issues.Not really sure what's going on. Thanks in advance.
B
8
S
2
G
1
Posts: 9
Reputation: 1,131

Post » Wed Jan 22, 2014 5:48 am

Go to the layout. Deselect by clicking on any empty area. Then under the properties bar on the left, click on "Project Properties" view. Set your window size to your layout size.

Some references:
https://www.scirra.com/manual/66/projects
https://www.scirra.com/manual/67/layouts

Try reading up on the manual.c4sp3r892014-01-22 05:53:51
B
17
S
8
G
4
Posts: 93
Reputation: 3,190

Post » Wed Jan 22, 2014 5:53 am

I tried that, both are currently at the same size, 640 by 480, but it still cuts off every button below. Only buttons though, sprites, texts, and everything else shows up fine, but for some reason buttons get cut off and disappear completely halfway down.
B
8
S
2
G
1
Posts: 9
Reputation: 1,131

Post » Wed Jan 22, 2014 5:54 am

Maybe provide a capx?
B
17
S
8
G
4
Posts: 93
Reputation: 3,190

Post » Wed Jan 22, 2014 6:20 am

Not really sure how. xD I have it on dropbox, but everytime I try to post it it says you can't post URL's or hyperlinks.
B
8
S
2
G
1
Posts: 9
Reputation: 1,131

Post » Wed Jan 22, 2014 7:09 am

You can post the link, just not a hyperlink. Leave the slashes off the http and it should work. (to use it we put them back.)

https: dl.dropboxusercontent.com/u/85412219/forumposts/cb-bash.png
B
226
S
60
G
33
Posts: 902
Reputation: 39,989

Post » Thu Jan 23, 2014 3:24 am

Ahh cool. That's sort of dumb though, honestly. xD But cool, thanks for filling me in. :3 Here's the code.

https:dropbox.com/s/slk1sj86bk268fa/ButtonIssue.capx

Still not really sure what's going on with it, I'm thinking it's some sort of browser issue I'm having. Currently running latest version of Firefox.
B
8
S
2
G
1
Posts: 9
Reputation: 1,131

Post » Fri Jan 24, 2014 1:32 am

It does that so Spammers that make an account just to post ads, at least can't make links, discouraging them a bit.
You will be able to add links when you have 500 rep, I believe.

The buttons don't disappear for me. Did you perhaps already fix them?
Or do you mean after exporting?

I've never liked the browser buttons. I use sprites instead, so I don't know if they have any current quirks.
B
226
S
60
G
33
Posts: 902
Reputation: 39,989

Post » Fri Jan 24, 2014 5:24 am

Ahh I see, that's cool.

Well, they still don't appear for me in my browser, with the same capx I sent you. When I play it in my browser, when it's on the Main Menu layout, in the browser it displays "New g" as a button, but it is cut off, and then it just doesn't even show the Load Button or How To Play buttons at all, even though they are visible and show up when I'm working on them in Construct 2.
B
8
S
2
G
1
Posts: 9
Reputation: 1,131

Post » Fri Jan 24, 2014 10:41 am

I tried Chrome IE11 and Firefox. I moved the two bottom buttons to the bottom corners and they showed. hmm



Does this one I exported do the same thing in your browser?
https://dl.dropboxusercontent.com/u/85412219/forumposts/TestExport/index.htmlParadox2014-01-24 10:53:44
B
226
S
60
G
33
Posts: 902
Reputation: 39,989

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Cliffu and 12 guests