[C2FAIL SOLVED]Cannot start new project or open existing one

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Wed Apr 26, 2017 5:14 pm

Problem Description
Since latest r244 update, I simply cannot start a new project, and even worse, cannot open an existing one... I worked flawlessly ever since I first installed Construct 2 except for the bugs I have reported since long that were never fixed.

Construct 2 starts normally, my license is loaded as shown in the settings

Whenever I try to load a project, the whole window goes blurry and doesn't answer anymore. Tring to close it brings the typical Windows message asking to either wait until the app comesback to life or close it.

Interesting fact is, afterthe problems started last week, I totally uninstalled Construct 2. Meaning, I uninstalled it through Windows app, but also did hunt down every folders relatedto it. The plugin folder in appdata, the temp files, the behaviors remains in programfiles. I scanned the register to clean the leftovers through regedit.

After reinstalling, and trying to start a new project, black screen, nothing happens, need to force close. Opening an existing project? It tells me plugins/behaviors are missing. Adding them brings me back to step one, blurred interface and app freeze.

My drivers are up to date, I just updated my graph drivers to the latest (just, about 5 minutes ago, Geforce Experience pushed my a new version, non beta, version 381.89 2017/04/25)

My specs:

2x Geforce 970 Strix
Intel Skylake 6700k @4.6ghz
4x8 go DDR4 @3200mhz
Samsung Evo 840

Nothing else should matter

Operating System and Service Pack
Windows 10 1703 15063.138 (Creators update, optout of fast release ring)

Construct 2 Version ID
r244 64bits


Result
New project: https://puu.sh/vwXLB.png
Existing project: https://puu.sh/vwXOB.png

No sign of stress: https://puu.sh/vwXQr.png
Last edited by Psychokiller1888 on Sun Apr 30, 2017 7:31 am, edited 1 time in total.
B
36
S
12
G
3
Posts: 239
Reputation: 4,557

Post » Wed Apr 26, 2017 9:35 pm

I'm also having issues with starting new project and loading projects whilst running the new windows creator update.
B
5
S
2
Posts: 6
Reputation: 487

Post » Thu Apr 27, 2017 4:15 am

I'm on Creators Update since much longer, I'm in the Insider program on fast ring usually. I just optout of fast ring because of known stability problems in the last update
B
36
S
12
G
3
Posts: 239
Reputation: 4,557

Post » Thu Apr 27, 2017 7:04 am

I had the same problem, loading a project crashes C2 (latest windows/C2/gfx drivers), before I found a fix that worked for me. Of course, I wondered if it had to do with Nvidia Optimus, since I noticed that it was trying to run on the dGPU and was crashing. I switched it to run on Intel integrated graphics, and sure enough, Construct 2 doesn't crash anymore. (I think it always ran on Intel graphics automatically before somehow preferring nvidia's gpu)

I have a GTX 950M/Intel HD 520 combination.
Welcome to Caledonia.
http://www.nocturme.com/
B
54
S
10
G
2
Posts: 14
Reputation: 4,990

Post » Thu Apr 27, 2017 6:58 pm

What do you mean by "I switched it ton run on Intel graphics"? I have been running on my config since very long, on SLI, never had a problem.

I tried reinstalling C2 old version, no success, same... So something is messing with it, but what?
B
36
S
12
G
3
Posts: 239
Reputation: 4,557

Post » Thu Apr 27, 2017 7:45 pm

Fallback to the old Nvidia driver.
Or in case you are using a laptop and in case it is equipped with an extra Intel HD graphics card:
Image
Then switch to it when working with C2.
Banned User
B
17
S
7
G
24
Posts: 388
Reputation: 14,494

Post » Thu Apr 27, 2017 7:53 pm

Maximus Hero VIII, I don't have any onboard graphics. I have tried 3 different graphic drivers since problem started: The one I was on when it started, the previous one (uhm, month old?) and as it wasn't working I updated and it jumped to 381.89. Imo this isn't drivers related, when opening the project, as we see on the screenshot, it fails after trying to open a sheet called "settings". There's something blocking it when loading. something that happens in default project too, as it fails starting a new project as well. @Ashley how do I clean uninstall Construct 2? I probably missed some files somewhere when uninstalling
B
36
S
12
G
3
Posts: 239
Reputation: 4,557

Post » Thu Apr 27, 2017 7:58 pm

So when did this problem start ? Just after you updated the nvidia driver or what ?
Banned User
B
17
S
7
G
24
Posts: 388
Reputation: 14,494

Post » Thu Apr 27, 2017 7:59 pm

No, it started by itself, short after r244 update. I closed my editor for some reason, and since then it refuses to load anything. That's why I'm more into a corrupted file somewhere idea as technically nothing really changed
B
36
S
12
G
3
Posts: 239
Reputation: 4,557

Post » Thu Apr 27, 2017 8:02 pm

Ok so did you try with r240 ?
Banned User
B
17
S
7
G
24
Posts: 388
Reputation: 14,494

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest