Can I copy layers between layouts?

Get help using Construct 2

Post » Mon Dec 08, 2014 8:17 pm

Hi,

I am building an educational game (alfabeth)... where I use bigger number of layouts (> 20). Each layout has at least 6 layers.
What is best practice for this? Can I create one, and then copy those 6 layers to another layouts? Or do I really have to create all those "manualy" - one by one?

And specificaly what is best practice for images - for instance background which is the biggest? Should I always add it like sprite? Or is there any "smart linking", so that in project only one image is used all the way through all the layouts?


Much appreciate all the help,

Best,
Tomaz
B
2
Posts: 1
Reputation: 152

Post » Mon Dec 08, 2014 10:57 pm

No, I don't think you can while in c2.

You maybe able to fudge it by saving the project as not a single file. Then editing the project files in a text editor. However, I'm just guessing and never tried it.
ImageImageImageImageImage
B
19
S
5
G
1
Posts: 614
Reputation: 2,542

Post » Wed Dec 10, 2014 7:10 am

Hello,

You can use Global layer. In parametre of the layer you can set layer's Global property to Yes. So your layer will on all the layout.

ps: I am French, so i don't speak english very well, i hope this can help you.
B
16
S
2
G
1
Posts: 38
Reputation: 1,031


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Yahoo [Bot] and 26 guests