Can't change initial value of Family variable

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Wed Feb 08, 2012 10:00 pm

Windows XP SP3 32-bit
Centrino Mobile
Construct r78

Attempting to edit existing Family instance variables by right-clicking on the Family, and trying to change values (not the name or type) just attempting to change initial values results in:

"Name used by object type in this family"
The object 'XXXX' in this family is using this name 'FireInterval_Min', so your variable needs a different name.





EDIT: Forgot to mention, Archer_Ally is a sprite with no instance variables of its own.cacotigon2012-02-08 22:01:06
B
30
S
6
G
8
Posts: 232
Reputation: 6,119

Post » Wed Feb 08, 2012 10:12 pm

Just created new project from scratch to confirm this bug.

Here is the test project:
Family Instance Bug Sample Capx

Open the project and try one of the following things:
1. Attempting to change family instance variables values results in "Name used by object type in this family".
2. Attempting to drag another sprite (belonging to the family) into the layout results in a Construct 2 Check failure as seen in this thread:
http://www.scirra.com/forum/adding-to-family_topic48923.html

Any attempts at retrying or ignoring usually result in complete crash of program. Unfortunately, I won't be able to continue working on my project until its fixed as my entire design revolves around the usage of family instance variables. :(cacotigon2012-02-08 22:13:28
B
30
S
6
G
8
Posts: 232
Reputation: 6,119

Post » Wed Feb 08, 2012 11:05 pm

Smells like a bug to me. Just tested this on my game, and the same happened
B
83
S
21
G
15
Posts: 1,039
Reputation: 15,134

Post » Fri Feb 10, 2012 4:19 pm

Oops, should be fixed in next build.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,498


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests