Can't kill Construct2.exe

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Mon Aug 29, 2011 9:13 pm

Recently I have been more active and working quite a bit with Construct 2. Most of time I get to a point where I can't preview the project anymore and I found out that it was due to multiple Construct2.exe instances still running, and unfortunately they cannot be terminated through the task manager (or some other software I tried).

Sometimes I suddenly have up to 7 instances sitting there, eating away at my RAM. This is very annoying, since one has to restart the computer in order to fix the issue. Anyone else got the same trouble or knows what might cause this? If this is a known problem I totally missed it so far.

I'm using Windows 7 Home 64bit btw.
B
21
S
6
G
10
Posts: 1,024
Reputation: 7,445

Post » Mon Aug 29, 2011 9:24 pm

Sometimes after spending some time in C2, can't preview project as well and need to restart C2 to fix that.
Speaking of a "multiple Construct2.exe instances" to be honest never looked in to the task menager so can't really confirm that.

So, unable to preview project after some time in C2 - yes.
Multiple instances - not sure, will check that when it happens again for me.

Using Windows 7 Ultimate 64bit.
ImageImageImageImage
B
140
S
58
G
36
Posts: 2,547
Reputation: 31,170

Post » Mon Aug 29, 2011 10:14 pm

I obviously use C2 a lot in my testing and I've not managed to catch a "ghost process" like you describe yet. So I suppose it's rare, but happens a lot on your computer for some reason. Is there anything you can do that reliably reproduces it?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Wed Aug 31, 2011 4:22 pm

Also got the unclosed processes regularly with r50 on WinXP-SP2, but able to close with task manager, so only a minor inconvenience. Only run a few tests with r51 and noticed it's still occurring. Haven't tried r52 yet.

Anyone else?
B
6
S
1
G
2
Posts: 32
Reputation: 1,347

Post » Wed Aug 31, 2011 4:35 pm

Can I ask if there's any particular reason you're holding back from staying up to date with r52? Newer builds often have important bug fixes.

I'll double check the code for when C2 shuts down and see if I spot anything.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Wed Aug 31, 2011 8:05 pm

I've made a possible fix for the next build - it was to do with the HTTP server shutting down. It should be out in a day or two. When it comes, let me know if that fixes it!
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Thu Sep 01, 2011 2:56 pm

[QUOTE=Ashley] Can I ask if there's any particular reason you're holding back from staying up to date with r52? [/QUOTE]


Just that i've switched to prepaid data plan thru Android phone (only 1GB per month :P) but have increased this slightly from September.

r50 was 13MB. r51 was close to 18MB with examples. And r51 was slow download (either my side, or during high demand) but disconnected mid download with your server not supporting resume. (been catching up on six months of developments/demos so was running out of bandwidth ;)

Anyhow, r53 has just downloaded super fast without hitch, and ghost process appears resolved. Http server explains it well. Good catch!
B
6
S
1
G
2
Posts: 32
Reputation: 1,347

Post » Thu Sep 01, 2011 6:59 pm

I was working with r53 for a bit just now and unfortunately it happened again. At least I have a hunch now what triggers it.

When I make changes to a project, then close Construct and click on "Don't save" in the appearing dialog, the exe seems to remain and can't be terminated anymore. Restarting Construct 2 will work, but one can't preview anymore as mentioned.

Not 100% sure that's what causes it for me, but at least it just happened that way.
B
21
S
6
G
10
Posts: 1,024
Reputation: 7,445

Post » Thu Sep 01, 2011 7:01 pm

What do you mean you can't preview? What happens? If the preview is broken, that suggests it's still the HTTP server... hmm...
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,952
Reputation: 178,580

Post » Thu Sep 01, 2011 7:15 pm

When I click preview, it basically freezes C2 with a little window saying "Starting preview". But of course nothing happens.
B
21
S
6
G
10
Posts: 1,024
Reputation: 7,445

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests