Cannot render layout in Construct 2

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu Aug 13, 2015 7:41 am

Somehow I cannot see what's in my layouts in Construct 2. Everything else works; I can add objects to the layout etc., but I don't see them. If I open any windows over my layout, the image of the window can be seen in the layout after I close it. Any ideas? Version is r206, and I have updated my gfx drivers and reinstalled C2.
Image
B
14
S
4
Posts: 145
Reputation: 1,943

Post » Thu Aug 13, 2015 10:37 am

This type of issue is typically a graphics driver problem. You could try beta drivers if any are available, or maybe give the r211 beta a spin in case we already fixed some related issue.
Scirra Founder
B
395
S
231
G
88
Posts: 24,367
Reputation: 193,684

Post » Fri Aug 14, 2015 7:56 am

Yeah, I had my suspicion, so I tried installing new drivers. I'm using a Dell Latitude E6540, so I'm unable to install other drivers than those on Dell's website, which are not the latest ones. Will see if I can install them manually somehow, and just ignore the warning. If not I'll need to wait for Dell to update with new drivers.
Image
B
14
S
4
Posts: 145
Reputation: 1,943

Post » Sun Aug 16, 2015 9:50 pm

Ashley wrote:This type of issue is typically a graphics driver problem. You could try beta drivers if any are available, or maybe give the r211 beta a spin in case we already fixed some related issue.


I've managed to update my drivers, and I have also installed the r211 beta, but the error is still there. If I remove my GFX drivers it works though, but then again the display looks bad in general. Have tried different GFX drivers, roll back etc.

Specs: INTEL HD graphics 4600.
Image
B
14
S
4
Posts: 145
Reputation: 1,943

Post » Mon Aug 17, 2015 10:14 am

@janlindso - I think that proves it's a graphics driver issue, I think you will need to contact Intel about it.
Scirra Founder
B
395
S
231
G
88
Posts: 24,367
Reputation: 193,684

Post » Mon Aug 17, 2015 12:30 pm

@Ashley Yeah, my conclusion as well. Any info about the Construct 2 software that may come in handy when I contact them? Any specific technology that is special for this software that might cause the problem?
Image
B
14
S
4
Posts: 145
Reputation: 1,943

Post » Mon Aug 17, 2015 12:48 pm

Not really, it just uses OpenGL to render the layout view.
Scirra Founder
B
395
S
231
G
88
Posts: 24,367
Reputation: 193,684

Post » Mon Aug 17, 2015 2:35 pm

Ashley wrote:@janlindso - I think that proves it's a graphics driver issue, I think you will need to contact Intel about it.

Hi Ashley,
this graphicdriver issues seem to happen very often with Construct2 while its not happening with other softwares, could you maybe make a list of graphicscards that has problems with construct or tell us the reason for construct making so many failures with some older graphicscards so we could inform ourselves which hardware is good to use with construct?
I would like to buy a new notebook in the near future but i would hate it if when a bug is happening your answer will be "get new graphicscarddrivers" or "seems to be a problem with gfx" and there will be no new drivers.
You can read that "This type of issue is typically a graphics driver problem." way to often in my opinion. Im having Intel gfx in my current notebook, the driver didnt change since over two years but construct2 was introducing new bugs in this time that supposed to be graphic driver issues, same for a AMD graphics card in desktop pc.
There wont be new drivers for both gfx cards in the future i think, so i have to buy new hardware, but i would really like to buy something "stable" for the next years. Can you help with this decission @Ashley?
B
38
S
11
G
5
Posts: 485
Reputation: 5,340

Post » Mon Aug 17, 2015 2:40 pm

@fldr - we can't test every device in existence. The problem is always with the graphics driver so it's not our fault and is almost impossible to do anything about - check our extensive blogging on the subject through our blog archives for more information. We have proven that this type of error is the fault of the graphics driver time and time and time again, they really make crap drivers.
Scirra Founder
B
395
S
231
G
88
Posts: 24,367
Reputation: 193,684

Post » Mon Aug 17, 2015 2:46 pm

oh sorry, i didnt want to say its your fault!
i just thaught theres maybe a "higher" reason for that gfx bugs we users dont know, like problems with the framework your using to program construct2 or something like this, so we could inform ourselves elsewhere which gfx cards are good to use.

What graphicscard would you buy with small budget and if you had to use it for the next two years? Dont worry, i wont come back and say screw you if it wasnt the wright choice but i think or hope you have a little bit more insight on this then me or the hardware vendor.
B
38
S
11
G
5
Posts: 485
Reputation: 5,340

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Prominent and 10 guests