Cant Launch C2

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Mon Dec 28, 2015 5:57 am

Cant launch Construct or open any projects.

In task manager it does create a background process for C2 but thats about it. Actual application wont open.

Running windows 10. Havnt had any issues in the past.
B
28
S
8
G
1
Posts: 226
Reputation: 2,860

Post » Mon Dec 28, 2015 8:03 am

reinstall? are you using r219? 216? i'm on win10 and it works just fine, it's probably something else. did you install with auto detect or 32 bit? maybe you've selected wrong.

also check graphics drivers? viruses/spyware/malware?
Sea Monsters template - Isometric
Also includes 40 pages PDF of optimizations and "how-to" for your games, and how the "sea monsters" template was built. Follow link for details :)

sea-monsters-templates-and-assets_t162705
B
39
S
14
G
12
Posts: 617
Reputation: 9,297

Post » Tue Dec 29, 2015 3:55 am

Sadly a new installation did not fix the problem.

Tried turning antivirus off, that didnt help.
Running latest drivers. installed 64bit.
B
28
S
8
G
1
Posts: 226
Reputation: 2,860

Post » Tue Dec 29, 2015 7:25 am

can you post a screenshot of your taskbar and task manager processes ( best if you have process explorer because more compact.. ) https://technet.microsoft.com/en-us/sys ... lorer.aspx
Sea Monsters template - Isometric
Also includes 40 pages PDF of optimizations and "how-to" for your games, and how the "sea monsters" template was built. Follow link for details :)

sea-monsters-templates-and-assets_t162705
B
39
S
14
G
12
Posts: 617
Reputation: 9,297

Post » Wed Dec 30, 2015 12:53 am

B
28
S
8
G
1
Posts: 226
Reputation: 2,860

Post » Wed Dec 30, 2015 1:15 am

Are you launching c2 as stand-alone or via Steam client? No matter - here's how I would try to fix your problem; you may or may not have tried all of these but here goes...

I would first suggest you uninstal both c2 and the nw.js for c2. Then have a look in ../users/yourname/AppData to see if c2 has stored any files there (this happens with steam installation and, I think, if you drag c2addon files into the editor rather than install the plugins yourself). After that, scan your registry and fix any errors (I would recommend ccleaner - the free version). After all of that pain, a system restart will be required and should set you straight for a good installation.... Good luck!
B
68
S
17
G
65
Posts: 2,185
Reputation: 41,310

Post » Wed Dec 30, 2015 1:46 am

Standalone. stable

I have completely uninstalled
Checked %appdata% and it didnt have anything.
ran ccleaner and it did its magic.
restarted.

Still not working.
B
28
S
8
G
1
Posts: 226
Reputation: 2,860

Post » Wed Dec 30, 2015 1:52 am

I forgot to add - when you uninstall c2, do you delete all of your plugins that remain on the c drive in the exporters folder? It could be that one of them is corrupt.
B
68
S
17
G
65
Posts: 2,185
Reputation: 41,310

Post » Wed Dec 30, 2015 2:22 am

Colludium wrote:I forgot to add - when you uninstall c2, do you delete all of your plugins that remain on the c drive in the exporters folder? It could be that one of them is corrupt.


Deleted all of it when uninstalled and installed it fresh :/
Very odd because I never had issues in the past. Didnt use my computer for quite a few months so nothing has changed besides a new powersupply haha. Other than that i guess windows updated and stuff. Seeing as it was like 4 months behind due to a dead psu.

Perhaps I should throw in an @Ashley
B
28
S
8
G
1
Posts: 226
Reputation: 2,860

Post » Wed Dec 30, 2015 2:53 am

Try run the program in compatibility mode for example Windows Vista Service Pack 2 or Windows 7
B
6
S
1
Posts: 34
Reputation: 474

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 6 guests