Can't open Construct 2

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Tue Jun 14, 2016 8:34 am

Problem Description
When I try to open Construct 2 I get a error message:

"Construct2.exe - Entry Point Not Found
The procedure entry point could not be located in the dynamic link library Construct2.exe"

When I check Eventviewer it returns this info:
event id 26 level 4 construct2.exe

Steps to Reproduce Bug
  • Install latest Stable build, 64-bit
  • Next day try to open it. Returns error message: Can't find &"%.DLL Try to fix problem reinstalling software
  • Install latest beta build, 64-bit
  • Works fine the first day. I'm checking all the example projects, some are limited due to free version.
  • The second day it returns the message I'm here now.

Observed Result
Event viewer makes this XML log what happened:

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Application Popup" Guid="{47BFA2B7-BD54-4FAC-B70B-29021084CA8F}" />
<EventID>26</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>4</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2016-06-14T07:28:01.852097200Z" />
<EventRecordID>9937</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="14076" ThreadID="14304" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Pelikone</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="Caption">Construct2.exe - Aloituskohtaa ei löydy</Data>
<Data Name="Message">Proseduurin aloituskohtaa  ei löydy dynaamisesti linkitettävästä kirjastosta D:\Dev\Construct 2\Construct2.exe.</Data>
</EventData>
</Event>

Operating System and Service Pack
Win10 64-bit build 10586

Construct 2 Version ID
Release r229
B
4
S
1
Posts: 3
Reputation: 306

Post » Thu Jun 16, 2016 3:22 pm

I am having the same issue. Have tried installing it on three different computers now, works fine the first time I launch it, but after that Construct doesn't work on that computer ever, even if I reinstall. All those computers have also had a finnish version of Windows like OP, could this be the cause? Could this have something to do with the special characters perhaps? The error message I am getting is "The program could not open because åö□.dll is missing from the computer. Try to fix the problem by reinstalling. "

EDIT: XML for me

- <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
- <System>
<Provider Name="Application Popup" Guid="{47BFA2B7-BD54-4FAC-B70B-29021084CA8F}" />
<EventID>26</EventID>
<Version>0</Version>
<Level>4</Level>
<Task>0</Task>
<Opcode>0</Opcode>
<Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2016-06-16T15:38:53.539765200Z" />
<EventRecordID>20617</EventRecordID>
<Correlation />
<Execution ProcessID="4588" ThreadID="6460" />
<Channel>System</Channel>
<Computer>Akseli-PC</Computer>
<Security UserID="S-1-5-18" />
</System>
- <EventData>
<Data Name="Caption">Construct2.exe - Järjestelmävirhe</Data>
<Data Name="Message">Ohjelma ei voi käynnistyä, koska åö.DLL puuttuu tietokoneesta. Yritä korjata ongelma asentamalla ohjelma uudelleen.</Data>
</EventData>
</Event>

The error message isn't identical, but both are caused by .dll files. Could still be related, I think.
B
3
Posts: 2
Reputation: 179

Post » Thu Jun 16, 2016 4:13 pm

I´m also experiencing a similar problem (weird dll-file missing, or entry point can´t be found).
There is a thread with much more info here:
can-t-start-c2-missing-dll-file_t177789

I seem to be able to use beta 226, but not version 227, 228 or 229.
B
27
S
7
G
4
Posts: 20
Reputation: 3,794

Post » Thu Jun 16, 2016 6:16 pm

Message: Alphatiko can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
mindragon73 wrote:I´m also experiencing a similar problem (weird dll-file missing, or entry point can´t be found).
There is a thread with much more info here:
can-t-start-c2-missing-dll-file_t177789

I seem to be able to use beta 226, but not version 227, 228 or 229.


Thanks! I tried some of the previous versions, but this one works for me!
B
3
Posts: 2
Reputation: 179

Post » Fri Jun 17, 2016 8:24 pm

It's solved for me as well by reverting to r266. I would like to know when it's fixed so I can update the software.
B
4
S
1
Posts: 3
Reputation: 306

Post » Tue Jun 21, 2016 7:42 pm

@Gede09 @mindragon73 @alphatiko Whatever it was that was causing issues with r227, r228 and r229 seems to be fixed now as the latest beta release r230 is opening/working normally, at least on my system. Just thought to let you know in case you are still experiencing problems and want to try to update to a newer version.
B
32
S
9
G
4
Posts: 132
Reputation: 4,348

Post » Wed Jun 22, 2016 11:46 am

@Waltuo Thanks for posting! I will try someday. :)
B
4
S
1
Posts: 3
Reputation: 306

Post » Wed Jun 22, 2016 6:05 pm

Thank you!
Yes, version 230 seems to work! :-)
B
27
S
7
G
4
Posts: 20
Reputation: 3,794

Post » Thu Sep 01, 2016 5:56 am

Just started to happen on multiple computers with r233.
B
4
S
1
Posts: 1
Reputation: 302


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: kingpirux and 0 guests