CAP won't open anymore

For questions about using Classic.

Post » Fri Mar 28, 2008 7:44 pm

I've been working on a little Jump'n'Run engine in Construct and saved very often with different filenames.

Now the last bunch of cap files won't open anymore. It gives me the following error message:

Error with loading: expecting class (CObj), but received ()

I've uploaded a broken file here:

[url:2uav2947]http://www.erikakempf.de/blessing/lla040.cap[/url:2uav2947]
B
21
S
6
G
10
Posts: 1,024
Reputation: 7,445

Post » Fri Mar 28, 2008 9:15 pm

Oh nice but you know there is already a Topic about this kind of bug.
[url:3tyz3u3t]http://scirra.com/phpBB2/viewtopic.php?t=708&start=0&postdays=0&postorder=asc[/url:3tyz3u3t]
Use search next time.
B
4
S
2
G
4
Posts: 719
Reputation: 2,938

Post » Fri Mar 28, 2008 9:47 pm

Ermm I used search for "cobj" and found the exact same thread... but it's not the same error message!

And my Construct didn't freeze when I saved, saving worked just fine. But later files won't open anymore.

So, as you see, it's a different bug.
B
21
S
6
G
10
Posts: 1,024
Reputation: 7,445

Post » Fri Mar 28, 2008 10:55 pm

Almost the same :P so its pretty much similar bug.
B
4
S
2
G
4
Posts: 719
Reputation: 2,938

Post » Sat Mar 29, 2008 5:33 pm

[quote="PixelRebirth":2l4uoa33]I've been working on a little Jump'n'Run engine in Construct and saved very often with different filenames.

Now the last bunch of cap files won't open anymore. It gives me the following error message:

Error with loading: expecting class (CObj), but received ()

I've uploaded a broken file here:

[url:2l4uoa33]http://www.erikakempf.de/blessing/lla040.cap[/url:2l4uoa33][/quote:2l4uoa33]

Please, can you post a non-bugged version of the original cap that replicates the bug?
B
2
S
2
G
5
Posts: 512
Reputation: 2,674

Post » Sat Mar 29, 2008 9:15 pm

I could post the last working version, but I guess that won't help much.

For me this bug seems to happen if I run Construct a quite long time, change lots of things in my project and keep saving. Sooner or later that'll break my file. When I try to reopen it later on, it'll give me that error message.

So now I'm doing what deadeye mentioned in another thread: I'm working a little bit with Construct, then I'm saving and RESTARTING it. And I restart it often. Haven't encountered the bug since I use to do so.
B
21
S
6
G
10
Posts: 1,024
Reputation: 7,445


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests