Capture Number

Get help using Construct 2

Post » Wed Dec 17, 2014 6:48 pm

I am trying to capture the value at the end of a timer.

after every 1 second, add 1 to Global Variable Time. ( as the seconds count up, I get it to show, 1, 2 ,3 so on)
You have to get 3 points,. So I have another Global Variable, "SCORE" so that I can give you 1 point per item..

So, when you have a total of 3 points, when global var. SCORE = 3. I want to go to another layout ( got that part) and SHOW ME on that layout, the TIME. How can I capture that number.. The number will be whatever it is, when the player gains the 3rd point. ( basically how long it took them.) thanks.
B
9
S
2
Posts: 104
Reputation: 1,098

Post » Wed Dec 17, 2014 6:58 pm

As far as I understood you already have a variable you update every second. Use the final value of that variable...
Bruno

I like to eat, but I'm no cook. Why liking to play games would make you a game designer?
B
20
S
6
G
3
Posts: 637
Reputation: 3,776

Post » Wed Dec 17, 2014 6:59 pm

stop the timer when it reaches the point in time that you move forward and record that value in a var
Need Sprites For Your Next Project?
100% Vector Animated Sprites
B
8
S
2
Posts: 170
Reputation: 1,086

Post » Wed Dec 17, 2014 7:08 pm

using the final number on the global variable is where I am stuck. the HOW part is what is getting me. Say the person takes 30 seconds to get the 3 points. on the layout it jumps to, I should see... something like.. your score = 30 HOW TO DO THIS.. in terms of the events sheet is where I am stuck. thanks all.
B
9
S
2
Posts: 104
Reputation: 1,098

Post » Wed Dec 17, 2014 7:22 pm

Create a text object and set its text to the variable.
Bruno

I like to eat, but I'm no cook. Why liking to play games would make you a game designer?
B
20
S
6
G
3
Posts: 637
Reputation: 3,776

Post » Wed Dec 17, 2014 7:28 pm

got that, but I'm wanting to report the value, on another layout. Maybe I am asking the wrong question, sorry. Just learning. I appreciate your help.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
9
S
2
Posts: 104
Reputation: 1,098

Post » Wed Dec 17, 2014 8:05 pm

Unless you reset the variable, its value should still be available for the next Layout...
Bruno

I like to eat, but I'm no cook. Why liking to play games would make you a game designer?
B
20
S
6
G
3
Posts: 637
Reputation: 3,776

Post » Thu Dec 18, 2014 9:00 am

try this
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
256
S
39
G
15
Posts: 1,984
Reputation: 41,038

Post » Thu Dec 18, 2014 9:10 pm

hmmmmm... pretty cool. @lordshiva948 Thank you for taking the time bro.
B
9
S
2
Posts: 104
Reputation: 1,098

Post » Thu Dec 18, 2014 9:13 pm

I did not know that you could add another global variable as a value to a global variable. ( try saying that 3 times.) Again, thanks man. Awesome and just want I needed.
B
9
S
2
Posts: 104
Reputation: 1,098

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests