Change collision mask at runtime

Get help using Construct 2

Post » Fri Oct 12, 2012 4:44 pm

Is this possible?
B
11
S
2
G
3
Posts: 95
Reputation: 3,028

Post » Fri Oct 12, 2012 5:00 pm

This isn't supported. However you can often achieve the same effect by composing objects out of multiple sprites, and moving those sprites at runtime.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,478

Post » Fri Oct 12, 2012 5:27 pm

Yeah, just create a sprite with the same anim frame throughout the animation and set the collision mask differently on each frame. Then when you want to use a different mask, switch to that anim frame.

I just said what Ashley did I think. :/ lol
B
19
S
5
G
4
Posts: 208
Reputation: 3,960

Post » Mon Oct 15, 2012 9:27 pm

Cheers, unfortunately this won't work for me as I need the circle mask. Making my own collision mask by points is nowhere near as accurate as selecting the circle mask from the drop down menu. It's okay I got around it by spawning another instance of a identical shape with the correct mask and I just show and hide while the game is on the Thanks for the Input
B
11
S
2
G
3
Posts: 95
Reputation: 3,028


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: 99Instances2Go, jeffige, LeFuji, plinkie, Radulepy and 0 guests

cron