Check failure -> pngcrush did not output a file

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Thu Sep 01, 2011 1:33 am

After ive tried to export a test project (Home tab -> Export project Button) this error came up every time..


if i export with (file button / export project) construct crashs sometimes...

(Testproject includes, 2 unique Sprites, 4 cloned sprites)

System: Win7 Home Premium 64Bit
Ram: 8GB
CPU: AMD Phenom II X6 1055T 2,79Ghz
GPU: ATI Radeon HD 5700 (Actual driver)
Browser: Firefox, Chrome

---------------------------
Construct 2 Check failure
---------------------------
Check failure! This is probably a bug:

pngcrush.exe did not output a file

Condition: false
File: html5.cpp
Line: 1036
Function: void __cdecl Exporter::PngCrush(const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &,const class std::basic_string<wchar_t,struct std::char_traits<wchar_t>,class std::allocator<wchar_t> > &)
Build: release 52 (64-bit) checked
Component: HTML5 exporter
(Last Win32 error: 2)
B
5
G
2
Posts: 14
Reputation: 1,229

Post » Thu Sep 01, 2011 2:10 am

Does the exported project work OK if you ignore this error? I think it might be a false positive, so I'll disable the message for the next build. I'm just preparing the new build now, it should be out in an hour or so.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,528

Post » Thu Sep 01, 2011 2:46 am

the export seems okay... images sizes are orginalsize (no shrink)..

so only the error appears..
btw.. take your time ;)
the error wont crash c2.. so only the images sizes are affected i think..

ah another point..
after ive delete a unused sprite the error pop up only sometimes (random).. and the images has their orginal sizes
and if the export runs successful, the imagesizes are shrinked a bit..
B
5
G
2
Posts: 14
Reputation: 1,229

Post » Thu Sep 01, 2011 2:52 am

r53 is released now, is it any better?
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,528

Post » Thu Sep 01, 2011 2:56 am

Yeah..

ive tried every PNG Compression on the Export Dialog with and without minifying the scrips.. (opened from Home tab and File Menu)

no error appeared :)
B
5
G
2
Posts: 14
Reputation: 1,229


Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: Yura G and 2 guests